2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Biztos, hogy eddig rosszul pucoltad a kivit: mutatjuk a tökéletes módszert

kivi
Shutterstock/Copyright (c) 2018 Elena Blokhina/Shutterstock. No use without permission. - Elena Blokhina
konyhai praktika gyümölcs kivi
Kivit pucolni nem egy kellemes dolog... Ha klasszikus módon, késsel estél eddig neki, akkor tudod, hogy az apró kis szőrök ráragadnak mindenre, és borzasztóan csúszik is. Mutatjuk a megfelelő technikát, hogy ne legyen a kiwi pucolása ilyen utálatos dolog.

A kivit nagyon sokféleképpen meghámozhatjuk, a fent említett, jól ismert módszeren kívül vannak, akik kanállal emelik ki a gyümölcshúst a héjból, vagy eltávolítják a kivi két végét, és mint az ananászt körbevágják, de akadnak olyanok is, akik a félbevágott gyümölcsöt egy pohár szájával szabadítják meg a héjától. Ezekkel a technikákkal azonban nagyon sok értékes gyümölcshúst veszítünk.

A Mindmegette azt írja, hogy a legegyszerűbb módszer az, ha nem is hámozzuk meg a kivit. Kevesen tudják, hogy a héját is meg lehet enni. Nem kell mást tenni, mint egy erősebb szivaccsal ledörzsölni a gyümölcsről az apró a szőröket, és már fogyaszthatjuk is. 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.