Nadrágban az esküvődön? Az idei menyasszonyi ruhák mindent visznek

Barcelona Bridal Week 2024 - Day 2
Getty Images/Barcelona Bridal Week 2024 - Day 2 - Christian Vierig
az esküvő hete kollekciók 2024
Strukturált formák? Drámai felsőszoknyák? Masnik és gyöngyök? Kivágott hát vagy spaghettipánt? Vajon milyen bámulatos szettek szerepelnek az idei, 2024-es menyasszonyi ruha trendek között?

Minden évben alig várjuk, hogy kedvenc ruhatervezőink megálmodják és közönség elé tárják a legújabb menyasszonyiruha-kollekciókat. A 2024-es esküvői divat izgalmas és sokszínű, még nem látott trendeket hozhat magával. A divatszakértők egyre inkább nagyobb hangsúlyt fektetnek a minőségi alapanyagokra és magas szakértelemre. A ruhák sziluettjét, díszítőelemeit, színeit, kiegészítőit és anyagát vizsgáltuk.

Puffos ruhaujj, elegáns nadrág vagy fűző? Mind divatos idén

A sziluettet tekintve a strukturált, nagy ruhák válnak egyre népszerűbbé. Érdekes változás továbbá, hogy az elmúlt évekhez képest, a megszokott magas derekú ruhák helyett divatba jöttek az alacsony derekú sziluettek is. Az idei, korábban nem látott trendek között szerepelnek a nadrágos, de kifinomultan nőies esküvői ruhák és a hangsúlyos, puffos ruhaujjak.

esküvői ruha, nadrág,
Az idei trendek között szerepelnek a nadrágos esküvői ruhák
Forrás: Schutterstock

A fűző formájú áramvonalas felső ruharész szinte kivétel nélkül részét képezte a legnagyobb esküvői divatmárkák kollekcióinak, így ezeket is nagy valószínűséggel viszont láthatjuk a szezonban. A fűző egy tökéletes ruhadarab arra, hogy segítségével kiemelhessük nőiesebb idomainkat. Legfőképpen a szakértők azok számára ajánlják, akik célja a karcsúsítás és alakformálás, de sokan csupán a formavilágba szerettek bele. Akármennyire is a fűző egy merev darab, a mai megoldásoknak köszönhetően már egy sokkal kényelmesebb és felszabadultabb érzést társíthatunk a viseléséhez. 

A masnik, a gyöngyök és a miniruha ismét tarol

Jellemző a 2024-es esküvői divatra a minél több bőrfelület mutatása, így népszerűvé váltak az áttetsző anyagokból készült ruhák. A konzervatívabb esküvői stílust elvetően egyre többen viselnek miniruhát is esküvőiken, sok esetben egy drámai felsőszoknyával párosítva. Akik pedig hosszú ruhát választanak, egy kivágott hátrésszel teszik különlegessé megjelenésüket. 

esküvői ruhák
Forrás: Shutterstock

A díszítőelemek között az idei évben az egyik legjelentősebb trend a felvarrt 3D-s virágok, a letisztultabb darabokon pedig gyakran megjelennek masnik és gyöngyök. Míg korábban az esküvői ruhák fő díszítőeleme a csipke volt, mostanra ez már csak a dekoltázs részre jellemző.

A fekete az új fehér

A színek palettája is bővülhet az idei esküvőszezonban, a hagyományos fehéren és krémszínen kívül most már várhatóan kék, arany és akár fekete árnyalatú ruhákkal is találkozhatunk. Manapság, a modern és trendteremtő menyasszonyok idejében teljesen megállják a helyüket a színes ruhák is. 

szines esküvői ruhák
Forrás: Shutterstoch/GettyImages

A kiegészítők is fontos szerepet kapnak 2024-ben, ugyanis a minimalista ruhák továbbra is hódítanak, ezeket egy fejdísszel vagy tiarával dobhatják fel a menyasszonyok. A legjelentősebb kiegészítő marad a fátyol, ami idén nagyobb hangsúlyt kaphat mint a korábban. Hosszabbak, texturáltabbak, esetenként mintásak vagy felvarrott virágokkal díszítettek lehetnek. 

Az új kollekciókban fellelhető a csillogás és az illúzió. Divatba jött a régebbi fazonok újraértelmezése is. A csillogó alapanyagok és halternyakas megoldások számos kollekcióban nagy hangsúlyt kaptak idén. A halternyak szabadon hagyja a vállakat, egy magasan záródó nyakkal végződik, így tökéletes döntés azon menyasszonyok számára, akik el akarják rejteni a dekoltázsukat. A kézimunkával alkotott ruharészletek továbbra is egyedinek és különlegesnek számítanak. 

esküvői ruhák
Forrás: Getty Images/Christian Vierig

Ha ezek alapján választunk ruhát idén, biztosan trendik lehetünk a Nagy napon, ám a 2025-ös év még bármilyen meglepetést tartogathat számunkra.



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.