Hózáporra és fagyra is számíthatunk: ennyit kell még várni a nyárias időre

hózápor tavasszal
Thinkstock -
időjárás tavasz hózápor fagy
Helyenként napsütés, máshol zápor, hózápor várható. A meteorológusok szerint egy ideig még nem lesz szükség fürdőruhára, de szép lassan visszatér a nyári meleg.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar. 

Péntek

Napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Eleinte északkeleten, délután északnyugaton alakulnak ki záporok. Hajnalban a Zempléni-hegységben hózápor is előfordulhat. Élénk lesz az északnyugati szél. Hideg lesz a reggel, gyenge fagy is előfordulhat! 11 és 16 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Szombat

Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordul elő zápor. Élénk marad az északnyugati szél. 14 fok körüli értékeket mérhetünk.

tavaszi fagy, virág
Gyenge fagy is előfordulhat.
Forrás: Shutterstock

Vasárnap

Dél felől beborul az ég, és egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. Többfelé lesz erős az északi, északkeleti szél. Mindössze 9-15 fok valószínű délután - olvasható a Köpönyegen

Hétfőről keddre virradó éjszaka erős hidegfront érte el Magyarországot, ami véget vetett a megelőző három hét nyáriasan meleg, sokfelé száraz időjárásának. A hét első felében jellemzően 5-15 milliméter között alakult a lehullott csapadék, ezzel valamelyest csökkent a csapadékhiány. A hűvösebbre fordult időjárás jól jött a mezőgazdaságnak, mert nem rövidülnek tovább ezek a fejlődési fázisok a szokatlan meleg miatt. A lehűléssel érkezett csapadékra főként a csírázó, éppen kisoroló napraforgónak és kukoricának volt égető szüksége. A legtöbb gyümölcsfa már elvirágzott, a terméskezdeményeket és a növekvő termést gyenge fagyok veszélyeztetik a következő éjszakákon.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.