7 dolog, amit tudnod kell, ha szexterápiára mész

Forrás: Thinkstock -
terapeuta megoldás szexterápia párkapcsolat szex beszélgetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a szex és a terapeuta egy szóban szerepelnek, az elsőre nem éppen bizalomgerjesztő. Van néhány tévhit, ami akaratlanul is kialakult a szexterapeutákkal kapcsolatban, ezekről rántjuk most le a leplet!

1. Nem tanulsz új pózokat

Néhány emberben az a tévhit él, hogy egy szexterápia alkalmával meztelenre kell vetkőznie, de mivel a nevében is benne van a terápia szó, semmi ilyenre nem kell gondolni. A pszichoterápián alapuló kezelés szexuális és párkapcsolati gondokat hivatott kezelni, a lényege, hogy az illető problémájának gyökerét megtalálja a szakember.

Forrás: Thinkstock

2. Szinglik is mehetnek szexterapeutához

Nem számít furcsának, ha egyedül mész, elvégre többen már a következő kapcsolatuk előtt szeretnék megoldani a fennálló problémákat.

3. Ha valami nem stimmel, minél előbb menj el

Mármint a terapeutához. A szexterápia leggyorsabb és leghatékonyabb megoldásmódja, ha konkrét szexuális diszfunkcióval fordulsz szakemberhez. Ha a probléma túl hosszú ideig áll fenn, az illető pedig halogatja a megoldást, az akár szorongást is előidézhet benne. Ergo minél tovább van bennünk egy probléma, annál nehezebb lesz megoldani.

4. Ne lepődj meg, ha nem csak a szexről esik szó

A szexuális élet nem csak egy légüres tér, az életünk több részével is (munka, család, párkapcsolat) összefügghet. Néhány kérdés valószínűleg kapcsolódni fog az egyén szorongásaihoz.

5. Nem biztos, hogy ő segíthet a problémádon

A férfiak korai magömlése vagy merevedési zavarai, az orgazmusra való képtelenség, szex közbeni fájdalom és társai. Bizonyos esetekben biológiai eredetűek a szexuális problémák, amely már egy nőgyógyász vagy urológus szakterülete.

6. Nem muszáj a partnereddel menned - de ajánlott

Lehet, hogy zavarban érzed magad, ha a szexuális gondjaitokról beszélsz vagy a partnered találja arcpirítónak. A szexterápia hatékonyabban működik, ha mindkét érintett jelen van.

Forrás: Thinkstock

7. Nem fog meg vagy elítélni

Egy terapeuta (bármi is legyen a szakterülete) mindig a páciensek érdekeit nézi, nem fog leszidni vagy kiborulni, ha (szerinted) rosszat mondasz neki.

4 dolog, amit senki nem mond el neked a 35 éves kor utáni szexről

Többen úgy képzeljük – vagy még bele sem gondoltunk – hogy a menopauza ideje alatt ugyanolyan jó lesz a szex, mint addig. Ez nem teljesen állja meg a helyét, cikkünkből kiderül, hogy miért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.