Ettől leszünk formásabbak - A 6 legjobb gyakorlati tipp nőknek

Kettlebell
Shutterstock/Copyright (c) 2020 Fusso_pics/Shutterstock. No use without permission. - Fusso_pics
a sport hete Formás idomok nők formás fenék
Az állandó rohanás, az időszűkében nagy nehezen megtartott edzések, és a folyamatosan változó táplálkozási trendek világában az egészséges életmód fenntartása néha kihívást jelenthet nekünk, nőknek. Ám néhány egyszerű, mégis hatékony tipp betartásával formásabbá válhatunk anélkül, hogy a mindennapok teljes káoszba fulladnának!

Erős karok, feszes fenék és formás derék - csak  a mesében létezik? Hát nem! A formás alak elérése nem csak a genetikán múlik, hanem az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás kombinációján is, egyszóval rajtad áll! Az alábbiakban néhány hatékony sport- és edzéstippet találsz, amelyek segítségével kerek popsit, feszes combokat és karcsú alakot varázsolhatsz magadnak!

Erősítő testsúlyos edzések súlyzókkal

Az erősítő edzések segítenek formálni és megerősíteni az izmokat, ezáltal formásabbá téve az alakot. Próbálj ki olyan gyakorlatokat, mint a mellről nyomás vagy a húzódzkodás. Kezdj könnyebb súlyokkal vagy alacsonyabb nehézségű gyakorlatokkal, majd fokozatosan növeld az intenzitást és a súlyokat, ahogy erősödsz. Pár hét alatt hatalmas változásokat érhetsz el, de ne siesd el!

Kardió edzés

Ha a fogyás a célod, a te legjobb választásod a kardió, hiszen segít elégetni a zsírt és növeli az állóképességet. Válassz olyan mozgásokat, mint a futás, a kerékpározás, az úszás vagy az ugrókötél. Sportolj heti néhány alkalommal 20-30 percen keresztül, s meglátod, az eredmény nem marad el! 

Pilates

A pilates remek módja a központi erősség és az izomerő fejlesztésének. Ez az edzésforma különösen hatékony a has- és a hátizmok erősítésére, ami segít a test alakjának formálásában, javításában, hiszen a saját testsúlyoddal dolgozol. Próbálj ki néhány csoportos órát, s meglátod, ahogyan telnek a napok, úgy fognak neked is egyre könnyebben menni a gyakorlatok.

Nincs is jobb módja a has-és a hátizom erősítésének, mint a pilates!
Nincs is jobb módja a has-és a hátizom erősítésének, mint a pilates!
Forrás: Thinkstock

Jóga

 A jóga nemcsak a testet, hanem a lelket is megmozgatja. Számos jóga ászana (pozíció) segít az izmok megnyújtásában, az egyensúly javításában és az erő fejlesztésében. Keresd meg a hatha vagy a vinyasa flow jóga órákat, amelyek intenzívebb mozgást és erősítést kínálnak. Amennyiben otthoni mozgásra vágysz, az interneten oly sok kiváló minőségű videót találsz a témával kapcsolatban.

HIIT (Magas Intenzitású Intervallum Edzés)

Az HIIT edzés olyan intervallumokat tartalmaz, amelyek magas intenzitással vannak összekötve alacsonyabb intenzitású pihenő időszakokkal. Ez az edzésmódszer hatékonyan fokozza az anyagcserét, és segít elégetni a zsírt. A csupán 15-20 perces mozgásformával képes vagy többszáz kalóriát is elégetni, éppen ezért fokozott vízpótlás szükséges közvetlenül a gyakorlatok után. 

 

A fenékformálás legjobb barátai: a guggolás és a kitörés

A guggolás az egyik leghatékonyabb gyakorlat a fenék formálására. Állj talpakkal vállszélességben, tartsd a súlyokat vagy kezeidet a mellkasod előtt, majd hajlítsd le a térdeidet, miközben a farizmokat megfeszíted. Emelkedj vissza a kiindulási pozícióba, és ismételd meg a gyakorlatot.

 A kitörések segítenek az egyensúly fenntartásában és a fenék izmainak aktiválásában. Állj egyik lábaddal előre, majd hajolj le, miközben a hátsó lábadat engedd lefelé, majd emeld vissza a kiindulási pozícióba. Ismételd meg a gyakorlatot mindkét lábbal.

A leghatásosabb gyakorlat a farizmok formálására még mindig a guggolás!
A leghatásosabb gyakorlat a farizmok formálására még mindig a guggolás!
Forrás: Shutterstock

Fontos, hogy minden edzéstípusnak és gyakorlatnak van sajátossága és előnye, ezért érdemes kipróbálni különböző mozgásformákat, hogy megtaláld azokat, amelyek a legjobban működnek számodra! Emellett ne felejtsd el a megfelelő bemelegítést és a levezetést sem minden edzés előtt és után, valamint figyelj a helyes testtartásra az edzések során, hogy elkerüld a sérüléseket.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.