2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Nagy a baj - Nem megfelelő hely Katalin gyógyuláshoz az Adelaide Cottage

Katalin, Vilmos, gyerekek
AFP/Handout - AFP
otthon immunrendszer hideg katalin hercegné gyógyulás
A ház túlságosan hideg, ami a legyengült immunrendszerének nem tesz jót.

Erzsébet királynő halálát követően III. Károly lépett a trónra, így korábbi címe és a hozzá tartozó cornwalli hercegség Vilmosra szállt. Katalinnal akkor úgy úgy döntöttek, kiköltöznek a londoni Kensington-palotából, és a windsori birtokon lévő Adelaide Cottage-ban alakítanak ki otthont maguknak, amely műmlékvédelem alatt áll, így szigorú szabályok szerint kell élniük.

A BBC egykori királyi tudósítója, Michael Cole szerint azonban nem is ez a legnagyobb baj a házzal. Sokkal inkább az a gond, hogy nem biztos, hogy alkalmas arra, hogy Katalin hercegné itt lábadozzon. A királyi szakértő úgy véli, hogy az Adelaide Cottage egyáltalán nem ideális hely a műtét utáni és a kemoerápia alatti felépüléshez, ugyanis fűtve is nagyon hideg, és az csak is ideig-óráig segít, ha a a márvány görög-egyiptomi kandallóba is begyújtanak. 

Mind a műtét után, mind a kemoterápia során a szervezet immunrendszere legyengül, ami sokkal nehezebbé teszi az olyan egyszerű testi feladatokat, mint a testhőmérséklet szabályozása. A hideg a stresszhormon, a kortizolszintet is növeli, ami jelentősen lelassíthatja a sebgyógyulást

 - indokolt  a szakértő.

Időközben az is felröppent a hír, hogy Katalin és Vilmos az otthonuk, az Adelaide Cottage melletti épület felújításán gondolkozik. Úgy vélik, az Anmer Hall megfelelő lenne ahhoz, hogy a hercegné a legnagyobb nyugalomban gyógyulhasson. Úgy vélik, a költözés létfontosságú lenne ahhoz, hogy Katalin - aki videóüzenetben jelentette be, hogy rákkal kezelik - nyugalomban és elszigetelten gyógyulhasson,  az Anmer Hall pedig ideális választás lenne. 
 


 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.