Harry és Meghan anyagi gondokkal küzdhet: bajban van a hercegi pár

The Duke and Duchess of Sussex Visit Nigeria - Day 1
Getty Images - Andrew Esiebo
szabálysértés Archewell Alapítvány Meghan Markle Harry herceg
Az Archewell alapítvány nem gyűjthet pénzt, miután Kalifornia állam főügyésze "szabálysértőnek" minősítette a szervezetet. Harry és Meghan furcsa magyarázatot adott.

Harry és Meghan jótékonysági szervezetét, az Archewell Foundationt egy jogi értesítés szerint "szabálysértőnek" minősítették, mert nem nyújtott be éves jelentést, és nem fizették be az esedékes regisztrációs díjakat - értesül az amerikai sajtó. Elrendelték, hogy nem gyűjthetnek vagy költhetnek pénzt.

Harry és Meghan Nigériában
Harry és Meghan az elmúlt napokat Nigériában töltötték.
Forrás: Getty Images

Harry és Meghan elmaradtak a befizetésekkel

A királyi duó nem fizette be jótékonysági alapítványuk, az Archewell hivatalos regisztrációs díját - derül ki a kaliforniai főügyész, Rob Bonta hivatalos leveléből. A dokumentum szerint az Archewell a jótékonysági- és adománygyűjtő szervezetek nyilvántartásában "mulasztóként" szerepel, mivel nem nyújtotta be az éves jelentését, és nem fizette meg a regisztrációs díjakat. A mulasztás miatt a szervezetet szankciókkal sújthatják, és a nyilvántartó felfüggesztheti vagy visszavonhatja a működési engedélyét.

Az Archewellnek most be kell adnia a jelentéseit, és igazolnia kell, miért késnek a befizetései, valamint különböző pótlékokat is rájuk vertek. Sajtóértesülések szerint az alapítvány haladékot kért. Azt mondták, hogy egy csekk, amit a beadvánnyal együtt küldtek az ügyészségnek, valószínűleg nem érkezett meg.

Harry és Meghan azt követően hozták létre a fiukról elnevezett Archwell alapítványt, hogy 2020 márciusában az Egyesült Államokba költöztek, és "felmondtak" a királyi családnál.

A házaspár az elmúlt napokat egyébként kiváló hangulatban Nigériában töltötte, ahova az Invictus Games keretein belül utaztak el. Meghan Markle szülőföldjének nevezte az országot, miután egy DNS-teszt megállapította, hogy 43 százalékban nigériai.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.