Szex a lelke mindennek

szerelem, párkapcsolat, csók
Shutterstock - 4 PM production
szex intimitás hiány intimitás szerelem
Egy hosszú kapcsolat számtalan fordulóponttal bír. Többek között a szex is elfáradhat.

Hosszú ideje vagytok együtt? Eltűntek, megfakultak az emlékek? De azért az a pillanat megvan, amikor szerelemittasan, remegő térddel csókoltátok meg egymást először? Amikor titokban, egy kölcsönlakásban vagy épp a sajátotokban, amikor a szülők elmentek néhány napra, ki sem keltetek az ágyból? És ugye arra is emlékeztek még, hogy akkoriban mennyivel könnyebben ment minden? Mert áradt a szerelem, tomboltak a hormonok, és a boldogság teljes ígérete ott feküdt előttetek - miközben ti az ágyban meztelenül...

párkapcsolat, szex, ágy
A szex, ha igazi, az embert a legmélyebben ragadja meg
Forrás: 4 PM production/Shutterstock

De azóta valahogy minden elfáradt

Összeköltöztetek, aztán össze is házasodtatok, jöttek a hétköznapok, a meló, a rövidre szabott hétvégék, amikor az egész heti hajtástól szinte csak aludni volt kedvetek. Persze még az is jó volt, összebújtatok a kanapén, filmnézés közben lusta macskák módjára nyúltatok el, a popcorn pedig ott lapult szét a lábatok alatt. Majd teltek az évek, és valahogy egyre kevesebb időtök jutott egymásra. Különösen az intim együttlétekre. Te, nőként magadban azért fohászkodtál, hogy a társadnak eszébe se jusson a szex, mert akkor még olvasni se lesz időd éjszaka. Ő pedig nem értette az egészet, mert szerette volna a testedet, az illatodat, mert hiányzott az ölelés, a csók, az egymásba feledkezés semmihez nem hasonlítható érzése. De nem mondta, néha próbálkozott, majd a visszautasítástól tartva arról is leszokott. Amikor pedig te vágytál volna rá, igen, a szexre, neki nem ment. Úgy tűnt, valahogy valami visszavonhatatlanul megváltozott bennetek. 

párkapcsolat, féltékenység, veszekedés, szakítás
Vajon tényleg megváltozott már minden? 
Forrás: Shutterstock

Sok pár panaszkodik erről

Nem számít újdonságnak, hogy egy hosszú párkapcsolatban idővel megfakulnak az érzelmek. Persze, szeretjük egymást (jobb esetben), ragaszkodunk a másikhoz, de valahogy a hormonok játéka egyre inkább elmarad. Még mielőtt lehúznánk a redőnyt (képletesen) érdemes alaposan átgondolni, hogy tudunk-e ezen változtatni. Addig kell ezt megtenni, amíg nem lesz visszafordíthatatlan a folyamat. 

Nézzük együtt, mivel is lehetne felpörgetni magunkat és persze a párunkat is 

1. A legfontosabb első lépés az őszinte kommunikáció. Persze, nehéz erről beszélgetni, de nem megúszható. Különösen akkor nem, ha tényleg szeretnétek visszakapni a régi érzelmeket, és olyan intim együttléteknek örülni, mint valamikor. Kérdezd meg a társadat, szerinte mi az oka annak, hogy olyan ritkán bújtok ágyba. Hallgasd végig, figyelj a kimondatlan üzenetre is. Aztán vágj bele te is. Mondd el, hogy érzel. Ha minden jól megy, elindul a beszélgetés, és olvadni kezd a jég. 

2. Amennyiben kiderül, hogy a párod libidócsökkenését esetleg szervi baj okozhatja, addig üsd a vasat, amíg forró. Azaz, próbáld rábeszélni, hogy menjen el orvoshoz. És igen, veled is előfordulhat, hogy odalent nincs minden rendben. Mert szex közben például szúr, csíp vagy épp fáj. Ezt se hallgasd el. S ha szükséges, te is keress fel egy szakembert. Aki nem feltétlenül nőgyógyász vagy urológus, hanem szexterapeuta. Hozzá majd ketten kell, hogy járjatok. 

Hát igen, itt is lehet probléma
Forrás: Forrás: Thinkstock

3. Ha csak a hétköznapok állnak az útban egy jóízű szexuális együttléthez, akkor tessék időt szánni magatokra. A romantika nem csak egy hangulatos kisvendéglőben indulhat el (bár persze nem kizárt), hanem otthon is, ha megteremted hozzá a kellő hangulatot. Világítással, gyertyákkal, füstölővel, amivel csak akarod. 

4. Hagyjatok időt az előjátékra. Ugye ezzel sem foglalkozunk már túl sokat egy hosszabb kapcsolatban? Itt az ideje, erre is ráfordulni.  A finom simogatások, csókok segítenek ráhangolódni az együttlétre, feltüzelik a testet és az elmét és még a tudomány is alátámasztja, hogy a szexuális aktus jóval tovább tart, ha előjátékkal indítunk.

5. S hogy ez utóbbira (is) minél többször kerülhessen sor - figyeljetek a testetek jelzésére. Az egészséges testmozgás, a kikapcsolódás, a tudatos, rostokban gazdag táplálkozás mind-mind hozzásegít ahhoz, hogy estére ne teljesen kimerülten zuhanjatok álomba - szex helyett. 

Ne feledjétek a jó szex nem az ágyban kezdődik. De ha már ott vagytok, tegyetek meg mindent, hogy mindkettőtöknek jó legyen.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.