Egy volt rab elárulta, miért nem szabad a börtönben mezítláb mászkálni

Female,Prisoner,In,Orange,Uniform,Holds,Metal,Bars,,Stands,In
Shutterstock/Copyright (c) 2023 Frame Stock Footage/Shutterstock. No use without permission. - Frame Stock Footage
börtönélet tanács tipp
Egy volt börtönlakó nő a TikTokon oszt meg tanácsokat arról, hogyan viselkedj vagy ne viselkejd, ha valaha börtönbe kerülsz. A legmegdöbbentőbb tanácsa a cipőviselésre vonatkozik, és azt is elárulja, miért ne mászkálj pucér lábbal a börtönben.

Már önmagában az is meglepő, hogy egy nő a TikTokon azzal szerezzen magának követőket és népszerűséget, hogy börtönéveiből oszt meg történeteket és tanácsokat. Márpedig Amanda Dove ezt teszi: tanácsokat az embereknek, hogy ha valamiért úgy alakul, hogy néhány évet a rácsok mögött kell lehúzniuk, akkor mire figyeljenek, hogyan viselkedjenek és hogyan ne. 

@prison_story Replying to @Mar.mar🙅🏾 I’m sorry I didnt answer your question but I hope it still brightens your day!! I love you sm too!! Thank you for the support!! #storytime #prison #story #grwm #makeup #parole ♬ original sound - Amanda Dove ❤️

A szokásos, a filmekből is jól ismert tanácsok mellett, miszerint ne szóljanak, ha nem kérdezik őket, ne kérdezgessék a többi börtönlakót a terveikről, és egyáltalán, ne szóljanak bele mások dolgaiba, a sajátjaikkal foglalkozzanak, egy meglepő tippet is adott a követőinek: ne mászkáljanak pucér talppal a börtön padlóján, egyáltalán sehol, tehát nem csak a vécében, fürdőben legyen rajtuk cipő, hanem mindenhol. Az okát is elárulta. 

„A börtön a fertőző betegségek melegágya. Staphilococcus fertőzés, köztük antibiotikum-rezisztens fajta is, lábgomba mindenhol... Képzeld el, lehet, hogy valaki zuhanyzik, és megvágja magát borotválkozás közben, vérezni kezd. Vannak, akik levizelik vagy a padlóra ürítenek. Hiába van rajtuk a zuhanycipő, hiszen abban hagyják el a zuhanyzót, abban mennek a cellájukba, tehát mindenhol széthordják a fertőzésforrásokat” — meséli el, hozzátéve, hogy a börtön nem ígér tisztaságot, nincs alapos takarítás. Ő mindig, még akkor is a lábán tartotta a cipőjét, amikor éppen átöltözött, a talpai soha nem érintkeztek a padlóval. 

A kommentelők közül többen elmondták, hogy bár nem terveznek börtönbe vonulni, megfogadják a tanácsot: ha mégis odajutnának, visznek magukkal erre a célra egy külön papucsot. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.