Cannes-i filmfesztivál: indiai ízekért rajonganak a sztárok - Ezeket az ételeket te is elkészítheted

indiai konyha gasztronómia ételek
Shutterstock - StockImageFactory.com
gasztronómia Cannes recept
Idén az indiai gasztronómia különlegességei nyűgözik le a sztárokat. Próbáld ki ezeket a recepteket és te is a cannes-i filmfesztiválon, a hollywoodi sztárok között érezheted magad.

 

A héten kezdődött a 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál, ahol ilyenkor felvonul a sztárvilág krémje. Olyan hírességek teszik tiszteletüket az eseményen, mint Jane Fonda, Juliette Binoche, Heidi Klum,  Chris Hemsworth, Francis Ford Coppola, Emma Stone vagy az idén tiszteletbeli Arany Pálma-díjjal kitüntetett Meryl Streep és George Lucas. A cannes-i filmfesztiválra a világ minden tájáról érkeznek vendégek, nem csoda tehát, hogy a szervezők a legapróbb részletekre is odafigyelnek, hogy minden tökéletesen sikerüljön.

cannes-i filmfesztivál, A Megalopolis című film stábja a cannes-i filmfesztiválon: Giancarlo Esposito, Aubrey Plaza, Francis Ford Coppola, Romy Croquet Mars és Adam Driver
A Megalopolis című film stábja a cannes-i filmfesztiválon: Giancarlo Esposito, Aubrey Plaza, Francis Ford Coppola, Romy Croquet Mars és Adam Driver
Forrás: Getty Images

India is képviselteti magát a nemzetközi filmfesztiválon, sőt, az ország idén kiemelt szerepet kapott. A Cannes-i Filmfesztiválhoz kapcsolódóan ugyanis idén először a Bharat Parv esemény is megrendezésre kerül, amely India kultúráját hivatott bemutatni. A városban ünnepélyesen megnyitott Bharat Pavilon az indiai filmiparnak biztosít platformot és az indiai filmeket népszerűsíti, mindamellett, hogy a nemzetközi filmesek együttműködését is elősegíti.

Garnélarák és lepénykenyér

Ennek köszönhetően Cannes-ban idén az indiai gasztronómia is kiemelt szerepet kapott: a filmfesztivál nyitórendezvényén kedvelt indiai ételekből kaphattak kóstolót az illusztris vendégek. A menüt az elismert indiai séf, Varun Totlani állította össze a nemzetközi ízlésnek megfelelően. Az előételek között szerepelt indiai lepénykenyér lencsés töltelékkel, fűszeres garnélarák és egy jellegzetes indiai keksz is. A főételek között pedig olyan finomságokat kóstolhattak a vendégek, mint a vajon sült spárga, a hal curry kókusztejjel, a bárányhús joghurtos gravy szósszal, vagy a gőzölt gombóc, a momo, amit kókusszal és passiógyümölccsel tálaltak. A főételekhez természetesen indiai rizst kínáltak köretként, a fűszerezésben pedig felfedezhetők voltak olyan jellegzetes ízek, mint a szegfűszeg, kardamom, édeskömény vagy a kurkuma.

Mintha a cannes-i filmfesztiválon lennél - fűszerezd meg a napodat ezzel az indiai finomsággal!  

Ha te is odavagy az indiai gasztronómiáért, akkor ezzel a recepttel besöpörheted az elismeréseket.

Indiai vajas csirke recept 

indiai vajas csirke recept
Az indiai vajas csirke ízletes és tápláló vacsora. 
Forrás: Mindmegette.hu

Hozzávalók:  

A páchoz: 
25 dkg natúr joghurt  
3 gerezd fokhagyma (zúzott) 
2 cm gyömbér (aprított) 
1/4 teáskanál pirospaprika 
1/8 tk őrölt koriander 
1/4 tk őrölt római kömény 
1/4 tk garam masala 
1 csipet só 
1 ek limelé 
 
A csirkéhez: 
2 ek földimogyorú 
50 dkg csirkemell 
10 dkg vaj 
só 
bors 
1/2 tk fűszerpaprika 
1/2 teáskanál garam masala 
1 doboz paradicsomkonzerv (2-3 dl) 
1/2 dl kókusztej 

Elkészítés:  

A pác hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a feldarabolt csirkemellet, majd 1-2 órát állni hagyjuk. Ezután felhevített olajban készre sütjük a bepácolt csirkét, majd kivesszük az edényből és félretesszük. Ugyanabban az edényben (amiben a csirke sült) felolvasztjuk a vajat, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és garam masalával. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, beletesszük a csirkét, és meglocsoljuk kókusztejjel. Összeforraljuk, néhány percig főzzük, majd rizzsel tálaljuk. 

Jöhet a desszert? Akkor próbáld ki a halavát, az indiai boldogságpuddingot!  

Nézd meg az elkészítést lépésről lépésre az alábbi videóban:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.