Újra téma az Ozempic: magyarázkodik a világsztár

Dolly Parton’s Pet Gala, kelly osbourne
Northfoto -
botrány Kelly Osbourne Ozempic fogyás cukorbetegség
Lassan kezedett elülni az Ozempic-botrány, amikor is Kelly Osbourne hónapokkal ezelőtt nem győzte dicsérni a cukorbetegségre kifejlesztett, mellékhatásként fogyást okozó gyógyszert. Most azt állítja, ő maga nem használta.

 "Millióféle módja van a fogyásnak, miért ne tennénk meg olyasvalamivel, ami nem olyan unalmas, mint az edzés?" - nyilatkozta Kelly Osbourne korábban és arról is beszélt, ha van egy csodaszer, ami segíti a súlyvesztést, miért ne élnénk vele. Kijelentette, hogy aki dühös arra, hogy használja az injekciókat, csak azért az, mert nem tudná megfizetni. Nyilatkozata a közösségi médiában is nagy port kavart, sokan támadták a hírességet azért, hogy propagálja a gyógyszert, ahelyett, hogy az egészséges életmódra biztatná követőit. 

Most azonban azt állítja, édesanyjával, Sharon Osbourne-nal - aki 42 kilótól szabadult meg - ellentétben ő maga soha nem használta a gyógyszert, de fenntartja a korábbi kijelentését, hogy nem örögtől való fogyásra használni a szemaglutidokat, mint az Ozempic. "Az előnyök  a legtöbb esetben felülmúlják a hátrányokat" - tette hozzá. 

A cukorbetegeknek szánt injekciók egyre népszerűbbek a sztárvilágban, nem csak Hollywoodban, hanem Magyarországon is, egyre több sztárról derült ki, hogy illegális szerek, vényköteles gyógyszerek segítségével fogyott le az elmúlt időszakban. Az Ozempickel vagy a szemaglutid egyéb változataival fogyott  Oprah Winfrey vagy Amy Schumer is. Körülbelül egy éve robbant be a gyógyszer a köztudatba, azóta orvosok tucatjai nyilatkozta, hogy csupán fogyásra nem indokolt szedni, ráadásul káros mellékhatásai is lehetnek. 


 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.