Hihetetlen: 60(!) éves lett George Clooney, az egyik legszexibb férfi a világon

geroge clooney
Getty Images - Dia Dipasupil
egészséges étkezés George Clooney mediterrán diéta
A színész nagyon odafigyel az egészségére és az étkezésére is. Lássuk, mi a fittségének titka!

George Clooney május 6-án töltötte be a hatvanat, és még mindig az egyik legjobb pasi a világon. Ragyogó formában van, sokak számára példakép az egészséges életmód terén. Az évek során többször is hallhattunk arról, hogy milyen ételeket fogyaszt azért, hogy megőrizze fizikai kondícióját és egészségét. Bár nincs hivatalos étrendje vagy diétája, melyet szigorúan tartana, a korábbi interjúkból és róla megjelent cikkekből ki lehet találni, hogy mi a titka.

george clooney, amal clooney
George és Amal Clooney számára is nagyon fontos az egészséges étkezés
Forrás: Getty Images

Mediterrán diéta – George Clooney egészségének titka

George Clooney étrendje a mediterrán diétán alapul, melynek kiváló egészségmegőrző hatása van. Az étrend rengeteg friss zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonából készült élelmiszereket, olívaolajat és tengeri halakat tartalmaz. Lássuk, mit eszik pontosan a színész!

1. Zöldségek és gyümölcsök
A friss zöldségek és gyümölcsök bőséges fogyasztása elengedhetetlen. Tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, amelyek segítenek az egészség megőrzésében és lassítják az öregedési folyamatokat. A mediterrán térségben leginkább paradicsomot, paprikát, cukkinit, brokkolit, spenótot és bogyós gyümölcsöket fogyasztanak — ezek szerepelnek Clooney étrendjében is.

2. Teljes kiőrlésű gabonák
A teljes kiőrlésű gabonák, a kuszkusz, barna rizs, quinoa és a teljes kiőrlésű lisztből készült tészta szintén alapvető elemei a mediterrán diétának. Ezek biztosítják a jó emésztést és stabilizálják a vércukorszintet, hosszantartó energiával látva el a szervezetet.

3. Olívaolaj
Az olívaolaj a mediterrán diéta egyik sarokköve. George Clooney étrendjében ez a fő zsiradékforrás, amelyet salátákhoz és főzéshez is használ. Az olívaolaj egyszeresen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek támogatják a szív- és érrendszer egészségét.

Bottle,Pouring,Virgin,Olive,Oil,In,A,Bowl,Close,Up
George Clooney fő zsiradékforrása az olívaolaj
Forrás: Shutterstock

4. Halak és tengeri herkentyűk
Clooney nagyon sok tengeri ételt fogyaszt. A lazac, a makréla és a hering különösen sok omega-3 zsírsavat tartalmaznak, fogyasztásuk csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát és elősegítik az agy egészséges működését.

5. Mérsékelt alkoholfogyasztás
A mediterrán kultúrában a borfogyasztást —különösen a vörösborra igaz ez — kapcsolatba hozzák a hosszú élettel. Clooney is szívesen fogyaszt bort, de természetesen csak mértékkel.

Nem csak az étrend, de a rendszeres fizikai aktivitás és a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás is hozzájárul  George Clooney jó kondíciójához. Úszik, kerékpározik és súlyzós edzéseket is végez, amelyek segítenek megőrizni izomtónusát és az általános egészségét.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.