Katalin hercegné ismét megtöri a hagyományt: Sarolta hercegnő születésnapja sem a szokások szerint alakul

Members Of The British Royal Family Attend The Commonwealth Games
Getty Images/Members Of The British Royal Family Attend The Commonwealth Games - Max Mumby/Indigo
brit királyi család katalin hercegné Sarolta hercegnő születésnap
A hercegi pár múlt héten, Lajos herceg születésnapján szakított a hagyományokkal, és úgy tűnik, Sarolta születésnapján is ezt teszik.

A walesi hercegi pár ismét ünnepel: Sarolta hercegnő ma kilenc éves, a kislány május 2-án látta meg a napvilágot. A rajongók szerte a világon már nagyon várják a szokásos születésnapi fotót, kíváncsiak, mennyit változott a hercegnő egy év alatt. Vilmos és Katalin azonban a múlt héten, a kis Lajos hatodik születésnapján szakítottak a hagyományokkal, és úgy tűnik, most is ugyanezt a tervezik.

Sarolta hercegnő 7 évesen
Sarolta hercegnő 7 évesen
Forrás: Instagram

Korábban az volt a bevett szokás, hogy Vilmosék már egy nappal gyerekeik születésnapja előtt, embargó alatt kiadják a fotókat a sajtónak. Múlt héten azonban, amikor Lajos hatéves lett, csak a kisfiú  születésének napján tették közzé az új képet a közösségi médiában. A tegnapi napon nem érkezett a fotó az angol sajtóhoz és a képügynökségekhez Saroltáról, ez pedig azt jelenti, hogy nem akarnak visszatérni a korábbi eljáráshoz. Valószínűleg május másodikán, valamikor a nap folyamán posztolnak képet a szülinapos hercegnőről a közösségi médiában.

Sajtóértesülések szerint a folyamatot a királyi családot sújtó nehézségek miatt változtatták meg: Katalin hercegné és III. Károly is daganatos betegséggel küzd, ráadásul az egyik nemrég nyilvánosságra hozott családi fotó miatt is botrány keredett, ugyanis Katalin photoshopolta a képet.

Úgy tudni, Sarolta a mai napját is az iskolában tölti, majd szűk családi körben ünnepelnek, ha vége a tanításnak.

Sarolta hercegnő Vilmos és Katalin középső gyermeke, és a harmadik a trónöröklési sorban. 2015. május 2-án született a londoni Paddingtonban található St Mary's Kórház Lindo Wingjében. A kislányt Sarolta Erzsébet Diana névre keresztelték a sandringhami Szent Mária Magdolna-templomban a család és a barátok jelenlétében.

A kislány háromévesen történelmet írt: amikor öccse, Lajos megszületett, nem előzte meg  őt az öröklési sorban az elsőszülöttségi szabályok megváltozása miatt. Korábban a férfiak elsőbbséget élveztek a család női tagjaival szemben -  az új szabályok Lajos 2018-as születésével léphettek életbe.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.