Tilos a fürdőruha, a meztelen felsőtest Dubrovnik belvárosában

Forrás: HBO -
pucérkodás Dubrovnik Trónok harca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jövőben pénzbírsággal sújtja Dubrovnik azokat a turistákat, aki meztelen felsőtesttel vagy fürdőruhában sétálnak a történelmi belvárosban - erről fogadott el határozatot a városi tanács.

Zeljko Raguz polgármester-helyettes a Slobodna Dalmacija című horvát napilapnak adott nyilatkozatában kedden elmondta: ami a "meztelenkedést" illeti, már korábban is szó volt arról, hogy valamilyen módon rá kellene kényszeríteni a turistákat, hogy rendes öltözékben sétáljanak a város központjában.

A Trónok harca szereplői sem vetkőzhettek Forrás: HBO


"Ha a múzeumokba és a templomokba nem lehet belépni megfelelő öltözék nélkül - márpedig Dubrovnik belvárosa egyfajta múzeumnak számít -, akkor szerintünk az sem illendő, hogy Dubrovnik legszélesebb és legismertebb utcáján, a Stradunon félmeztelenül sétáljanak az emberek" - mondta.
Az óváros bejáratánál a jövőben táblák fogják figyelmeztetni a turistákat, hogy felső vagy alsó ruházat nélkül, fürdőruhában nem sétálhatnak többé a történelmi városban, különben 1000 kuna (41 ezer forint) bírságra, avagy 500 kuna (több mint 20 ezer forint) helyszíni bírságra számíthatnak. A rendet önkormányzati ellenőrök felügyelik majd, és a büntetéseket is ők hajtják be.

A turisták hiányos öltözéke miatt korábban már több helyi lakos és az egyház is panaszkodott. A plébánosok és a papok eddig nem tehettek mást, mint megkérték az apátságokba és templomokba látogató turistákat, hogy vagy öltözzenek fel rendesen, vagy menjenek ki.
A városi vezetésnél akkor telt be a pohár, amikor június végén két külföldi turista minden gond nélkül anyaszült meztelenül sétált végig a történelmi városmagon, és megúszta büntetés nélkül, annak ellenére, hogy ruha nélkül mutatkozni a közrend és köznyugalom megsértésének, büntetendő cselekménynek számít.

A városi tanács tavaly a Trónok harca híres pucér jelenetének leforgatásához sem járult hozzá Dubrovnik belvárosában, amikor Lena Headey, azaz a filmbéli Cersei anyakirálynő anyaszült meztelenül sétált végig Királyváron a tömlöcétől egészen a palotáig. A filmesek kénytelenek voltak másként megoldani a meztelenséget.

Szőkére váltott Gáspár Evelinhttp://www.life.hu/trend/20160723-szokes-haja-lett-gaspar-evelinnek.htmlA celebcsemete külseje lassan teljesen átalakul. A nagy fogyása után most a hajszíne is megváltozott a Gáspár lánynak. TrendOrigoBikinire vetkőzött Kulcsár Edinahttp://www.life.hu/trend/20160703-bikinire-vetkozott-kulcsar-edina.htmlBár a vasárnap hajnali hidegfrontnak köszönhetően nincs igazi strandidő, Edina mégis csobbant egyet, mondván, ma legalább ráér. TrendOrigoSosem látott fotón Diana hercegnő menyasszonyi ruhájahttp://www.life.hu/trend/20160702-sosem-latott-foton-diana-hercegno-menyasszonyi-ruhaja.htmlDiana hercegnő eleganciáját, visszafogott, klasszikus stílusát a mai napig csodáljuk. Az esküvői ruhájában azonban olyan volt a hercegnő, mintha egy tündérmeséből lépett volna ki. TrendAFPCuki kutya, fura kommentek: Megzavarták Kiss Ramónát napozás közben http://www.life.hu/trend/20160626-megzavartak-kiss-ramonat-napozas-kozben.htmlKidobta magát a napra a Barátok közt színésznője, de a sütkérezésére némi árnyék vetült. Szerencsére csak egy cukorfalat kutyus mászott Ramónára, amit ő - a mosolyából ítélve - annyira nem bánt. TrendOrigoValami megváltozott Molnár Anikó arcán - Fotóhttp://www.life.hu/trend/20160625-molnar-aniko-muszempillat-tetetett.htmlFacebookján mutatta meg Molnár Anikó új szempilláit. Követői el vannak ragadtatva a csábos tekintettől. TrendOrigoÉgig érő lábakat villantott Vajna Timihttp://www.life.hu/trend/20160626-egig-ero-labakat-villantott-vajna-timi.htmlAndy Vajna felesége szexi szuperminiben hergeli Instagramja követőit. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.