Ez a világ legtündéribb ruhatára – Less be a 3 éves György herceg gardróbjába!

királyi család stílus György herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tradíció, hagyománytisztelet és egy kis csibészség – ez jellemzi György herceg ruhatárát, legalábbis azt a részét, amit a hivatalos programok alatt láthattunk belőle. A kis trónörökös, aki a napokban ünnepelte 3. születésnapját, újra és újra elbűvölt minket a ruhácskáival (is), így itt az ideje számbavenni őket. 

A születését az egész világon nyomon követték és már az első bemutatkozása körül hatalmas őrület alakult ki, ugyanis másnapra hiánycikk lett az a fehér kis kötött takaró, amiben szülei először mutatták meg a nagy nyilvánosságnak az újszülöttet.

Forrás: AFP/Leon Neal

A londoni a Szent James-palota királyi kápolnájában szűk családi körben keresztelték meg a kis György-herceget, akinek ez volt második "hivatalos" megjelenése. Az általa viselt kis ruha pontos másolata volt annak az 1840-ben készült, csipkével díszített ruhának, amelyben összesen 60 királyi újszülöttet kereszteltek meg, VII. Eduárd király óta az összes uralkodót. Utoljára Lady Louise Windsor viselte 2004-es keresztelőjén. Az újabb másolatot pedig György herceg viselte elsőként.

Forrás: AFP/John Stillwell

Egy éves koráig többször viselt kertésznadrágot, amihez rendszerint galléros pólót kapott. Természetesen imádnivaló volt bennük.

Forrás: AFP

Ami a színeket illeti, a kék és a piros jellemzi leginkább a kis herceg ruhatárát. A gallér elmaradhatatlan, babaként pedig a buggyosabb ujj is sokszor előkerült. György herceg legtöbb cipője a Start Rire márkától való. Szinte mindig ugyanaz a típus van rajta, általában navy kékben, de világos színben is láthattuk már.

Forrás: AFP

2014 decemberében újabb ikonikus fotót mutatott be a Kensington palota. A 16 hónapos herceg egy Cath Kidston által tervezett kötött mellényben huncutkodott a kamera mögött. A tervezőnőnél persze néhány nap alatt elfogyott az összes darab. De nemcsak erre csaptak le az alattvalók, a György herceg öltözékeiben gyakran megjelenő, hagyományos hosszú zokni is nagy sláger lett: az Amaia Kids márka által tervezett zoknikra is egytől-egyig lecsaptak.

Forrás: Trh The Duke And Duchess Of Cambridge

Kishúga, Sarolta hercegnő keresztelőjén újfent hagyományos ruhában jelent meg a kis herceg. Szinte ugyanolyan ingecskét és nadrágot viselt, mint Vilmos herceg 30 évvel korábban. A Rachel Riley által tervezett ruhába az egész világ beleszeretett. Így nem is csoda, hogy a fotók megjelenését követő harmadik napon a brit divatcég bejelentette: a kis herceg által viselt outfit összes darabjából kifogytak a 12 és 18 hónaposaknak szánt méretekben.

Forrás: AFP/Chris Jackson

Katalin és Vilmos a kék minden árnyalatát szívesen látják elsőszülöttjükön.

Forrás: AFP

2016 januárjában az immáron két és fél éves György herceg óvodás lett. A nagy eseményről természetesen megintcsak kiadtak hivatalos fotókat, amiket állítólag anyukája, Katalin hercegné készített. A hátizsákos herceg, aki könyékvarrással és kockás béléssel díszített kabátot viselt, újból elbűvölte az egész világot.

Forrás: AFP

Újabb sikert aratott, amikor György herceg megmutatta leglazább oldalát: az amerikai elnökkel, Barack Obamával ugyanis pizsamában és köntösben rázott kezet a trónörökös. Talán már mondanunk sem kell, hogy a 27 fontos (kb 10 ezer forint) My 1st Year márkájú köntös pillanatok alatt hiánycikk lett. A márka szóvívője egyébként azt is elárulta, hogy kasmírtakarót és sportcipőt is küldtek ajándékba a hercegnek, aki levélben mondott köszönetet.

Forrás: Facebook/The British Monarchy

A kis hercegről az is szenzecióként terjedt, amikor először szólalt meg a nyilvánosság előtt. Így az sem csoda, hogy 3. születésnapja szinte nemzeti ünnep lett, és újabb fotók is napvilágot láttak róla. De azokat is képeket is érdemes megnézni, amikor repülőgépeket nézett a szüleivel, néhány héttel a nagy nap előtt. A fotókon jól látszik, hogy a csibész kis György öltözéke egyre vagányabb lesz.

Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.