55 éves lett Paul Rudd, akit hivatalosan is megválasztottak a világ legszexibb férfijának

Paul Rudd
Getty Images - Joe Maher
hollywood Paul Rudd születésnap
A szülei unokatestvérek, védekezésből fejlesztette ki a humorát, világsztár barátnőjével szerepelt együtt a Jóbarátokban, és épp érkezik a legújabb filmje. Április 6-án 55 éves lett a hollywoodi komikussztár Paul Rudd, akiről talán te sem tudtad a következő érdekességeket.

Rudnitsky-ból lett Rudd

1969. április 6-án az amerikai Passaic városában jött világra. A szülei mindketten Nagy-Britanniában születtek és nőttek fel, de a családi gyökerek még távolabbra nyúlnak: mindkét ágon kelet-európai zsidók az ősei, akik a mai Lengyelország, Belorusz és Oroszország területéről vándoroltak ki.

A szülei unokatestvérek

Szerencsére nem közvetlenül, csak másodfokon: az apai dédnagymamája és az anyai dédnagypapája voltak testvérek. Erről maga Rudd sem tudott, és csak egy családfakutatással foglalkozó tévéműsor vendégeként szembesítették az információval.

Védekezésből fejlesztette ki a humorát

Az édesapja egy légitársaság alelnökeként dolgozott, és emiatt nagyon sokszor költöztek gyerekkorában. Az új városokban és új iskolákban mindig be kellett illeszkednie, és egy idő után rájött, hogy ha viccesnek tartják, akkor nem verik meg, sőt még új barátokat is könnyebben tud szerezni.

DJ-ként is dolgozott

A dráma szakos egyetemi tanulmányai mellett és pályakezdő színészként DJ-fellépésekből tartotta el magát, főként rendezvényeken és bármicvókon zenélt. De olyan furcsa alkalmi munkákat is vállalt, mint amikor egy élelmiszeripari cégnél sonkákat kellett nagyüzemben pácolnia.

Egy videojátékkal indult a karrierje

Élete első színészi munkáját 1991-ben egy reklámban kapta. A Super Nintendo videojáték tévés hirdetésében ifjú gamert alakított, akit lenyűgöz a forradalmi szórakoztatási forma.

Világsztár barátnőjével szerepelt együtt a Jóbarátokban

Egyidősek Jennifer Anistonnal, és a színészi pályán is egyszerre kezdtek el próbálkozni. Mindössze 21 évesek voltak, amikor még ismeretlen színészként összebarátkoztak, és ez a kapcsolat azóta is tart közöttük. Együtt szerepelni is sikerült nekik: először a Vágyaim netovábbja című mozifilmben, aztán a Jóbarátok sorozatban is.

Több mint két évtizede szereti ugyanazt a nőt

Az akkori sajtóügynöke irodájában ismerkedett össze az ott dolgozó Julie Yaegerrel, akivel egymásba szerettek, és 2003-ban össze is házasodtak. A boldog frigy azóta is tart, immár egy 2006-os születésű fiú és egy 2010-es születésű lánygyermek társaságában. A családi otthonukat a New York agglomerációs övezetében fekvő Rhinebeck kisvárosában találták meg.

Édességboltot üzemeltet

Rhinebeck városában található az a kávézó és édességbolt is, amit megvásárolt egy másik világsztár helyi lakossal, Jeffrey Dean Morgan-nel közösen. Az üzlet korábban egy közös barátjuké volt, és az ő váratlan halála után így tudták megmenteni a helyet.

Megválasztották a világ legszexibb férfijának

A People magazin minden évben megnevezi, hogy szerintük ki jelenleg a világ legszexibb férfiúja, és a mindig nagy figyelemmel kísért végeredmény 2021-ben Paul Ruddot hozta ki győztesként. Ő maga azzal viccelt a hír hallatán, hogy a felesége biztosan Keanu Reevesre szavazott volna.

Néhány nap múlva érkezik az új filmje

Április 11-én kerül a hazai mozikba a Szellemirtók: A borzongás birodalma, amiben a jól ismert sci-fi-komédia új felvonását kapjuk meg Rudd közreműködésével. De már leforgatta a Death of a Unicorne című filmet is, amiben olyan apát alakít, aki a lányával közösen véletlenül elüt egy milliárdos cégvezér tulajdonában álló unikornist. A Friendship című, szintén már az utómunka fázisában járó filmje pedig egy szomszédi viszálykodást feldolgozó komédia lesz.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.