Öt szabály, amit idén mindenképpen érdemes beiktatnod a házirendbe

Forrás: Youtube -
szabály otthon házirend fogadalom rendrakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újévkor a legtöbb ember egy csomó olyan fogadalmat tesz, amit aztán nagyjából az első hét után rendre meg is szeg. Éppen ezért a következőkben mi egyáltalán nem akarunk teljesíthetetlen feladatok elé állítani: öt olyan könnyen kivitelezhető tanácsot adunk, amit betartva garantáltan jobban érzed magad az otthonodban.

Tartsd távol a mobilodat a hálószobától

Az Egyesült Államokban volt egy felmérés, ami szerint az amerikaiak 71%-a az ágyba is magával viszi a mobilját – valószínűleg nálunk is hasonló lehet ez a szám. Ha azonban odafigyelsz rá, hogy telefonodat éjszakára kizárd az életedből, akkor egyrészt könnyebben fogsz elaludni, másrészt az alvásod is pihentetőbb lesz.

Tartsd távol a telefonodat az ágytól – az alvás pihentetőbb lesz, az ébredés pedig vidámabb Forrás: Giphy

Ne hagyd szanaszét a szennyes ruhát

Rossz szokásod, hogy a szennyes zoknikat a lakás különböző pontjain dobálod szét? Esetleg a párod rossz szokása? 2017-ben próbálj meg odafigyelni az ilyen apróságokra! És kérd meg a párodat, hogy figyeljen rá oda! Semmiségnek tűnik, de sokat javít a lakás összképén, ha nem hevernek árva ruhadarabok különböző pontokon.

Minden reggel ágyazz be

Esztétikailag is szebb látvány, ha reggelente rendben hagyod magad mögött az ágyat, jobb érzés lesz hazaérni is, és egy kicsit büszke is leszel majd magad, hogy "„lám, te még erre is odafigyelsz”.

Ágyazz be reggelente! Forrás: Youtube

Rendszeresen tisztogasd meg a kávéfőzőt

A szétszedhető alkatrészeket érdemes rendszeresen tisztán tartani, mert bár nem látod a szennyeződéseket, egy csésze kávéval bizony lenyelheted őket. Nem túl gusztusos, ugye?

Hetente cseréld az ágyneműt

Egy korábbi cikkünkből már megtudhattad, valójában mennyi nemkívánatos lakótárssal osztod meg nap mint nap az ágyadat. Ezek után pedig nem is kérdés, hogy higiéniai szempontból jobb odafigyelni a rendszeres cserére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.