Nyolcas erejű földrengés volt Pápua Új-Guineánál, a Bougainville szigeten

Forrás: Origo -
földrengés Bougainville sziget Pápua Új-Guinea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriási földrengés rázta meg a Pápua Új-Guineához tartozó Bougainville szigetét vasárnap. Nyolcas erősségű volt a földmozgás, egyelőre nincs hír áldozatokról.

Hatalmas, nyolcas erejű földrengés volt vasárnap a Pápua Új-Guineához tartozó Bougainville szigeten, Pangunától 40 kilométerre nyugatra. A földmozgásról az amerikai földtani intézet adott tájékoztatást, azonban sok információval nem tudtak szolgálni.

Szökőárt okozhat a földrengés – Képünk illusztráció Forrás: Origo

Annyit lehet tudni, hogy a rengés fészke 153,8 kilométer mélyen volt a föld alatt. A nyolcas erejű földmozgás okozta károkról egyelőre nem adtak információt, valamint áldozatokról vagy sérültekről sincs hír. A földrengés vége azonban még nem jelenthet teljes megnyugvást. A csendes-óceáni cunamiriasztó központ szerint elképzelhető, hogy a földrengés a következő órákban veszélyes szökőárt okoz – írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.