Teréz körúti robbantás: A sebesültek családja mesél

Forrás: BRFK -
psziché Teréz körúti robbantás rendőr járőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Teréz körúti robbantás áldozatainak hozzátartozói meséltek a két egyenruhás állapotáról.

A szeptember 24-i robbantás következtében az áldozatul esett két rendőr élete teljesen megváltozott, ám a hozzátartozóiknak sem könnyű. Szabina és László komoly sérüléseket szenvedtek, mindketten az intenzív osztályra kerültek, és mindkettejük családja joggal aggódott az életükért.

A. Szabina a Teréz körúti robbantás egyik sérült rendőrtisztje Forrás: BRFK

A fizikai sebek javulni látszanak, viszont a lelki sérülések annál lassabban gyógyulnak.

"Nap mint nap megkérdezem magamtól, miért történt, bár nem hiszem, hogy a válasz enyhítené azt, amit átélünk. A legjobban az fáj, hogy úgy érzem, nem tudok segíteni a kislányomnak" - mesélte szomorúan Szabina édesanyja. "Van egy pszichológus barátnőm, aki azt mondta, csak legyek Szabina mellett, és ha sír, hadd sírjon a vállamon, ha pedig beszélni szeretne, legyek ott neki. De úgy érzem, ez kevés. Most, hogy a testi sebek kezdenek gyógyulni, még inkább érzem, hogy a lelki sebek sokkal nehezebben hegednek be" - írta meg a Lokál.

A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját (b) kísérik ki 2016. október 21-én a Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalóterméből Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A másik sérült rendőr, László édesanyja szerint ez az esemény meghatározó lesz életük hátralévő részére, a két áldozat már sosem kaphatja vissza eddigi életét.

"Megszakad a szívem, amikor látom a szomorúságot a szemükben és hogy újra meg újra átélik azt a szörnyű éjszakát. Azokat a pillanatokat, amikor kétségbeesetten ültünk a gyerekeink ágya mellett, várva, hogy mit hoz a következő perc, senki nem tudja elképzelni. Még napokkal később is, amikor értem jött egy rendőrautó, hogy visszavigyen a kórházba, a látványára összerándult a gyomrom, azt hittem, azért jöttek, hogy azt közöljék, vége mindennek" - vallotta be őszintén Ágnes.

Szabina és László több kezelésen és műtéten estek át, az állapotuk folyamatosan javul.

Lemészárolt macskákat árusított nyúlhúsként egy férfihttp://www.life.hu/news/20161202-megnyuzott-macskakat-adott-el-nyulhusnak-egy-ferfi.htmlA kínai férfi otthon mészárolta le a macskákat, majd húsukat nyúlhúsként adta el az éttermeknek. News--A 14 éves fiú az anyjával és a testvérével is végzett, majd mindent az apjára kenthttp://www.life.hu/news/20161204-a-14-eves-fiu-az-anyjaval-es-a-testverevel-is-vegzett-majd-mindent-az-apjara-kent.htmlA 14 éves brit kamasz, Jacob Remley akkor végezte ki az édesanyjét és az öccsét, amikor azok aludtak. A gyilkosságok elkövetés után felhívta a segélyhívót, és azt hazudta, hogy az apja ölte meg szeretteit. A gyilkos fegyert el is rejtett az apa párnája alá. NewsThinkstockSaját családja előtt lett öngyilkos a lány, akit az interneten zaklattakhttp://www.life.hu/news/20161204-sajat-csaladja-elott-lett-ongyilkos-a-lany-akit-az-interneten-zaklattak.htmlAz egész családja szeme láttára halt meg az a 18 éves texasi lány, akit hónapokig zaklattak a közösségi oldalakon. NewsThinkstockÁmokfutó lövöldözött Finnországbanhttp://www.life.hu/news/20161204-halalos-kimenetelu-lovoldozes-volt-finnorszagban-amokfuto.htmlAgyonlőttek három embert a finnországi Imatra városának egyik étterme előtt. Mindhárom áldozat nő volt - közölte vasárnap a rendőrség, hozzátéve, hogy a bűnüggyel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 23 éves helyi férfit.News--Eltűnt egy 12 éves kislány - Teljes erővel keresik a rendőrökhttp://www.life.hu/news/20161204-eltunt-egy-12-eves-kislany-teljes-erovel-keresik-a-rendorok-zimnyi-vanessza.htmlA rendőrség a lakosság segítségét kéri egy 12 mezőkövesdi lány eltűnése ügyében.NewsOrigoNekiestek Hosszú Katinkáéknak - Távoztak az edzői megbeszélésrőlhttp://www.life.hu/news/20161203-hargitay-andras-az-uszovalogatott-kapitanya-es-hosszu-katinka-valamint-ferje-shane-tusup-incidense.htmlA kanadai rövidpályás világbajnokság helyszínén keveredett szóváltásba Hargitay András, az úszóválogatott kapitánya és Hosszú Katinka, valamint férje, Shane Tusup Gyárfás Tamás lemondása kapcsán. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.