Négy darab ecstasy tablettát fogyasztott a Balaton Soundon meghalt lány

Balaton Sound drogfogyasztás tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Balaton Soundon meghalt fiatal lány, Zsófi a hírek szerint újdonsült szerelmével és barátaival indult a fesztiválra, ahonnan többé nem tért haza...

A Blikk információi szerint Zsófi a tragédia előtt soha nem próbálta ki a drogokat. Ezen a fesztiválon viszont 4 darab ecstasy tablettát is fogyasztott, amire hirtelen megivott négy liter vizet. A fiatal lány halálát a túlzott vízfogyasztás okozta: toxikus agyödéma végzett vele.

A rendőrség egyelőre az igazságügyi orvosszakértői véleményre vár, ami hivatalosan is kimondja, pontosan milyen hatóanyagú és mennyiségű kábítószer volt a lány szervezetében.

Illusztráció Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A szakértői vélemények függvényében

akár kábítószer-birtoklás miatt is indulhat eljárás a lány ellen,

amit a sajnálatos haláleset miatt azonnal meg is fognak szüntetni. Ettől függetlenül a rendőrség vizsgálódik a drog kapcsán, hiszen a vallomások szerint Zsófi nem hozta magával a tablettákat, hanem úgy kapta valakitől. Elmondások szerint a lány egyik közeli ismerőse adta a pirulákat annak érdekében, hogy felpörögjön.

"Közigazgatási eljárás keretében vizsgáljuk a rendkívüli halálesetet. Minden, az üggyel kapcsolatos információt ellenőrzünk" – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.