Mujahid Zoli a világ legszebb hegycsúcsán kalandozott

Dél-Amerika utazás Megasztár Mujahid Zoli énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az énekes bejárta Dél-Amerika mesés tájait, és bár elvarázsolta a Machu Picchu, végül nem a szakrális hely lett utazása csúcspontja. A csodás hangú énekes eszméletlen kalandjairól mesélt nekünk.

Mujahid Zoli, a Megasztár egykori felfedezettje 24 napot barangolt Dél Amerikában; az énekes legjobb barátjával utazott a távoli országba. A fiúk egy túravezető segítségét vették igénybe, aki kis csapatot maga köré gyűjtve mindent flottul leszervezett, még akkor is, amikor veszélybe került a terv, hogy ellátogassanak a Machu Picchura.

A lélegzetelállító Machu Piccu Forrás: Thinkstock

„Embert próbáló utazás volt, hiszen majdnem minden nap máshol szálltunk meg. Az is megterhelte a szervezetünket, hogy bizonyos magasság felett sokkal fáradékonyabb a test, nehezebben bírja a gyűrődést. A sivatagtól a magas hegységekig barangoltunk, így rengeteg kalandban volt részünk" – kezdi Zoli, aki három topélményét is megosztotta a Life.hu-val.

A Life.hu extra tippje

Fedezd fel Peru varázslatos világát, az inkák egykori birodalmát! Sokan tartják ezt a helyet a világ legváltozatosabb országának, ami a geográfusok, régészek és az utazók sokaságának is rengeteg meglepetést és különlegességet tartogat, hangulata máshoz nem hasonlítható! A Peru – Az óceántól az Andok világába – az inkák nyomában legjobb ára: 639.500 forint/fő/13 éjtől

3. Torres del Paine Nemzeti Park

Amikor a chilei Torres del Paine Nemzeti Parkba belép az utazó, azonnal egy meseországban találja magát. A természet ezer csodával ajándékozta meg ezt a tájat. Az állandó, erős szélnek köszönhetően a fák törzsei furcsa formát öltöttek, a lankás hegyoldalakon pedig vörös színű virágok színezik be a látképet. „A forrásvizek magas réztartalma miatt a tavak színe türkizzöld, a hatalmas hegyeket pedig szokatlan alakúra csiszolták a gleccserek” – írta egy korábbi cikkében az Origo.hu.

Zoli a Torres del Paine Nemzeti Park hegyeivel a háttérben Forrás: Facebook/Mujahid Zoli

„Harmadik helyre raknám a patagóniai gleccservidéket, a Torres del Paine Nemzeti Park hegységrendszerét. Ott az is elég, ha leülsz egy kempingszékre, és órákig bámulod a lenyűgöző hegyvonulatot. Amikor egy hajótúrán szembesültünk azzal, hogy a világ legnagyobb gleccserének látványa tárul elénk, teljes mértékben a természet hatása alá kerültünk. Fantasztikus élmény volt, ahogy a jégdarabok belezuhantak a vízbe" – magyarázta az énekes.

A gyönyörű Pehoe-tó is a nemzeti park részét képezi Forrás: Thinkstock

Zoli extra tippje

A Perito Moreno-gleccser földjén az év 365 napján egy irányból fúj a hideg szél. Nagyon fel kell öltöznöd, és érdemes készülnöd olyan felszereléssel, ami erre a zord tájra alkalmas, és megvéd a hidegtől. Mi pontos leírást kaptunk, hogy milyen fülvédőt és símaszkot vigyünk magunkkal.

2. Machu Picchu

Machu Picchu, azaz „Öreg csúcs", az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban a világ egyik legizgalmasabb, festői fekvésű régészeti lelőhelye. Az Andok hegyláncai között csaknem megközelíthetetlen hegynyergen bújik meg az apró, erődítményszerű város, amelyet 1450 körül Pacsakutek Yupanki inka király óhajára építettek. A tudósok mai álláspontja szerint Machu Picchu nem volt igazi város, inkább az inka társadalom uralkodó osztályai számára épített templomokból, palotákból álló komplexum, ahol a Nap különleges tiszteletének nyomai is megtalálhatók.

Forrás: Facebook/Mujahid Zoli

„A második helyre a Machu Picchut teszem, igaz, azt hittem, ez a táj lesz az utazásom fénypontja, de nem így lett. Igazi misztikuma van a felhőkbe burkolózott hegycsúcsoknak! Ott még az sem zavart, hogy 2000 méter magasan, egy hatalmas felhőszakadás áztatott el bennünket. Ráadásul a Machu Picchura vezető út sem volt akadálymentes, és bár nehezített útvonalon, de eljutottunk álmaim helyszínére" – mondta Zoli, aki erről a hihetetlen kalandról már mesélt a Life.hu-nak.

Zoli extra tippje

Amikor mi a Machu Picchun jártunk, hatalmas szúnyoginvázió volt. Mire szereztünk riasztót, addigra tele voltunk csípésekkel, ezért mindenkinek azt tanácsolom, hogy vigyen magával a csúcsra szúnyogriasztó kenőcsöt vagy sprayt. A másik fontos információ, hogy érdemes a Machu Picchura még itthon, előre megvenni a belépőjegyet.

1. Iguazú-vízesés

Az argentin–brazil határon található Iguazú-vízesés 270 különálló zuhogóból és kisebb vízesésből áll, amelyek a folyón 2,7 kilométer szélességben húzódnak. A víztömeg a vízeséseken maximum 82 métert esik, átlagos magasságuk 60 méter. Az Iguazú-vízesés legmagasabb zuhataga, az Union, ahol a víz az Ördögtorok-szakadékba zuhan, amelyet a folyó egy geológiai törésvonal mentén vájt ki az évmilliók során.

Forrás: Facebook/Mujahid Zoli

„Első helyre pedig az Iguazú-vízesést tenném, ahol úgy éreztem magam, mintha az Avatar című filmben lennék. A sziklák szinte lebegtek a víz felett, mindenütt csodálatos papagájok repkedtek. Több napig tátott szájjal tudtam volna csodálni. Sőt, itt is részt vettünk egy hajótúrán! Amikor egy-egy vízzuhatagot közelről nézhettünk meg, feleszméltem, hogy mennyire aprók is vagyunk mi emberek. Amikor az Ördögtorok nevű zuhatagot megláttuk, szinte könnyeztem, hihetetlen volt!" – mesélte Zoli.

Mesés ünnepi forgatagok - 6 csodás karácsonyi vásár Magyarországonhttp://www.life.hu/lifeutazas/20151130-karacsonyi-vasarok-orszagszerte-magyarorszagon-2015-gyor-sopron-budapest-kecskemet.htmlVégre itt a december! Kürtős kalács és forralt bor gőzölög mindenhol, az utcák kivilágítva, teljes az ünnepi hangulat. Nemcsak Budapesten érdemes ellátogatnod a vásárokra, sok másik városban vár még rád az adventi csoda! Utazás--Európa csücskében novemberig tart a nyár: Málta szigete ősszel is vár!http://www.life.hu/lifeutazas/20151011-malta-szigetere-osszel-is-valletta-mdina-silema-oktoberben-es-novemberben-is-var.htmlAmikor belengeted a barátaidnak és a kollégáidnak, hogy Máltára mész, rögtön lesznek legalább hárman, akik már jártak ott, és elkezdik sorolni neked azokat a helyeket, bayeket és beacheket, amelyeket feltétlenül látnod kell. Kihagyhatatlan programlehetőségeket javasolnak, útvonalakat, kajákat és hajóutakat ajánlanak, így mire eljön az utazásod napja, úgy érzed, túl rövid időre mész.Utazás--Étvágygerjesztő dizájn: 5 különleges étterem, ami felér egy vizuális élménnyelhttp://www.life.hu/lifeutazas/20151026-5-kulonleges-etterem-antwerpen-becs-svedorszag.htmlEgy vacsora általában a finom ételekről szól, de még a legegyszerűbb fogások is sokkal gusztusosabbnak tűnnek, ha elegáns és exkluzív enteriőrrel párosulnak. Válaszd ki kedvenc városodat az alábbi listából, és keresd meg azokat az éttermeket, ahol a gasztronómiai beteljesedés mellett az egyedülálló látványt is élvezheted! Utazás--Ha még egy kis nyárra vágysz a közelben, irány Ciprus!http://www.life.hu/lifeutazas/20151008-ha-meg-egy-kis-nyarra-vagy-a-kozelben-irany-ciprus-tolvai-reni-es-kallay-saunders-andras.htmlBár Tolvai Reni és kedvese, Kállay-Saunders András szeptemberben járt Cipruson, még most sem késő odautazni, ha élvezni akarod a nyarat! Irány a sziget, ahol októberben gyakran még mindig 30 fok körüli a nappali hőmérséklet, és fürödni is lehet a tengerben. UtazásThinkstockVilágjárásra fel! Ezekbe az országokba érdemes elutaznod 2016-banhttp://www.life.hu/lifeutazas/20151104-ezekbe-az-orszagokba-a-legjobb-utazni-top-10-botswana-japan-usa-ausztralia.htmlKözeleg az év vége, ilyenkor pedig mindannyian szeretünk fogadalmakat tenni. Ugye a te listádon is szerepel néhány ország, amelyeket még nem húztál ki a bakancslistádról? Most eláruljuk, melyek azok a helyek, ahová érdemes lefoglalnod a repülőjegyedet 2016-ra. UtazásThinkstockBarcelona, az ezerarcú szerető - Szuper városnézés ősz végérehttp://www.life.hu/lifeutazas/20151103-varosnezes-osz-vegere-irany-barcelona-spanyolorszag.htmlA hely, ahol Gaudí lenyűgöző, monumentális építészeti remekei hihetetlen természetességgel olvadnak a modern és lüktető metropolisz városképébe, amelyet teljes egészében áthat a fülledt, mediterrán hangulat. Túlzás nélkül állítható, hogy Barcelona a kultúra, a divat, a gasztronómia, valamint az éjszakai élet fellegvára, amely az év bármely szakában valódi szerelmet kínál – méghozzá első látásra. UtazásThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.