Pásztor Anna: „Elfelejtettem felnőni!”

Forrás: TV2 -
interjú Pásztor Anna corleonis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Anna & the Barbies énekesnője cirkuszba vonult, hogy az Utópia turné megkoronázásaként egy dokumentumfilmet készítsen. Emellett Anna elkészítette legújabb dalát is, ösztönözve a maximalizmus csapdájában élő embereket egy boldogabb életre. A filmezés és az új album mellett hamarosan motivációs előadást is hallhatunk az énekesnőtől. De hogy pontosan hogyan is zajlik mostanában Pásztor Anna élete? A Life.hu utánajárt.

Felgyújtottak, felakasztottak és még halálugrásod is volt. Mesélj, hogy vagy?

Nyilvánvalóan minden idézőjelbe van téve, és mindent a szórakoztatás jegyében tettünk. Tehát ez nem egy kivégzés, nem egy mélyrepülés, és nem is egy pszichodráma. Ez egy tapasztalatszerzés, egy vizuális bacchanália, egy eszeveszett tombolás a vizuális és az audiális érzékeknek. Tehát a hallás és a látás, illetve a szaglás kiteljesedése. Ezeket gyúrtuk most össze egy dokumentumfilmé. Elképesztő dolog volt, erre egy egész évig készültünk, és ezzel a filmmel az Utópia turné megkoronázása volt a cél. A teljes gyerekkorom a cirkusz körül forgott: gyerekszínházat rendeztem a kertben, az utcán, mindenhol, ahol megengedték. Mindig is kísérletező kedvű voltam, így a klasszikus cirkuszi előadások mellett mindig helyet kapott nálam egy kicsit versfelolvasás, éneklés, de örömmel vontam be az előadásaimba a szomszéd macskáját, a környékbeli kutyákat, vagy éppen Dezsőkét, a papagájt. Elfelejtettem felnőni, bennem a gyerek még mindig ott motoszkál, és ez a cirkusz, ez a dokumentumfilm ennek a lenyomata.

Pásztor Anna: "A teljes gyerekkorom a cirkusz körül forgott" Forrás: Facebook/Pásztor Anna Énekes

Nem unatkoztál a Star Academy után, megjelent egy komoly üzenettel bíró dalod...

Annyira boldog vagyok, mert régen nem írtam ennyire szép számokat, mint amik az új albumon helyet kaptak. Ez egy lemeztelenedett, őszinte, csontig-velőig hatoló igazságokat feltáró album. Az új dalom címe pedig az, hogy „Karjaidban - Szeresd a vesztest is, ne csak a bajnokot". Nagyon sikerorientált az egész világ, és ki van hegyezve a győztesekre és a precíziós műszerekre. Grammban mérik az embert, és olyan hülyeségeket mérnek rajta, mint például hogy mennyit keres, mennyi a testsúlya, hány nőt szeret, mennyire szereti őket, és mekkora tulajdona van. Aki őrületesen nagy karriert futott be, az tulajdonképpen a világnak az 1 százaléka. Ez után ácsingózik a további 99 százalék. Úgyhogy ez egy kérés, egy felhívás, egy szerelmi vallomás, egy valahova tartozás, egy esendő felkiáltás.

Hamarosan egy motivációs előadást fogsz tartani. Mire számíthat a közönség?

Nem szeretnék rágörcsölni erre az egészre, arra, hogy nekem itt mindenképpen valami okosat, fontosat, bölcset kellene majd mondanom. Nem vagyok ezoterikus guru vagy sámán, de úgy gondolom, hogyha az kell, hogy rajtam keresztül információ jusson el az emberekhez, akkor az valamilyen formában, de megtörténik. Minden egyes porcikámat és belső gondolatomat felkínálom a jelenlévőknek: elmesélem majd, hogy miszerint élek, hogy mitől tudok megnyugodni, hogy mit teszek akkor, amikor elveszettnek érzem magam. És hogy ilyenkor milyen tartalékokhoz hogyan nyúlok annak érdekében, hogy ismét visszanyerjem az egyensúlyom. Próbálom majd a közönséggel megszerettetni azt az őrültet, akit a színpadon, vagy éppen azt a maskarás tollasbált, amit a tv-ben látnak. Lehet, hogy azzal, hogy egy kicsit szerethetőbbé teszem azt a figurát, aki én vagyok, azáltal mások világnézete is színesedik, és később már más őrülteket is szívesebben befogadnak majd a hallgatók.

22 érdekesség A sötét ötven árnyalatárólhttp://www.life.hu/kult/20170220-erdekessegek-a-sotet-otven-arnyalatarol.htmlTudtad, hogyan készültek fel a főszereplők a szexjelenetekre? Hogy miért kapott borostát a második részben Christian? Hogy mi az összefüggés A sötét ötven árnyalata és a nizzai terrortámadás között? A híres-hírhedt BDSM love story második része már hasít a világ és Magyarország mozijaiban, úgyhogy épp itt volt az ideje, hogy összegyűjtsünk róla egy nagy adag különleges információt. KultOrigo5 tuti esemény, amire mindenképpen menj el 2017-benhttp://www.life.hu/kult/20170214-esemenyek-amikre-erdemes-elmenni-iden.htmlNagyágyúk látogatnak Magyarországra idén. Ha kíváncsi vagy, kik érkeznek kis hazánkba, és miért, látogass el te is az alábbi eseményekre. KultOrigoHasadt elmék a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20170127-egy-testben-tobb-szemelyiseg-hasadt-elmek-a-filmvasznon.htmlA frissen mozikba került Széttörve főszereplőjének nem kevesebb, mint 23 személyiség lakozik a testében, James McAvoy pedig bravúrosan játssza el mindegyiket – ezzel csatlakozva a listánkon szereplő, disszociatív személyiségzavarban (és nem skizofréniában!) szenvedő, emlékezetes filmes karakterekhez. KultOrigoMilla Jovovich legemlékezetesebb filmszerepei: egy kelet-európai szépség Hollywoodbanhttp://www.life.hu/kult/20170130-milla-jovovich-legemlekezetesebb-filmszerepei.htmlA Kaptár – Utolsó fejezet című, napokban mozikba került új filmjével Milla Jovovich lezár egy korszakot: végleg elbúcsúzik az összesen hat filmben eljátszott akcióhősnő, Alice karakterétől. Mi pedig ez alkalomból számba vettük: kik voltak Alice legfontosabb társai a színésznő karrierjében? KultOrigoMilla Jovovich legemlékezetesebb filmszerepei: egy kelet-európai szépség Hollywoodbanhttp://www.life.hu/kult/20170130-milla-jovovich-legemlekezetesebb-filmszerepei.htmlA Kaptár – Utolsó fejezet című, napokban mozikba került új filmjével Milla Jovovich lezár egy korszakot: végleg elbúcsúzik az összesen hat filmben eljátszott akcióhősnő, Alice karakterétől. Mi pedig ez alkalomból számba vettük: kik voltak Alice legfontosabb társai a színésznő karrierjében? KultOrigo10 film, amit nagyon várunk idénhttp://www.life.hu/kult/20170112-10-film-amit-nagyon-varunk-iden-nemasag-t2-trainspotting-jackie-paterson-holdfeny-alien-covenant.htmlHa már a napokban sorbavettük az előző év filmkedvenceit, itt az ideje az előretekintésnek is — főleg, hogy 2017 igencsak erős évnek ígérkezik a moziban, már az első heteiben is. Így hát listára gyűjtöttük azokat a (lehető legkülönfélébb) filmeket, amik kedvéért biztosan be fogunk ülni idén a nézőtérre, és azt is megmondjuk, miért. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.