23 érdekesség Quentin Tarantinóról

Forrás: AFP/Gerard Julien -
film érdekesség Quentin Tarantino mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Épp hasít a mozikban Quentin Tarantino legújabb filmje, az Aljas nyolcas című western, mi pedig megragadtuk az alkalmat, és összegyűjtöttünk nektek egy nagy adag különleges infót napjaink első számú kultrendezőjéről.

1. A Quentin és a Tarantino között van eredetileg egy középső neve is, ez pedig a Jerome.

Forrás: AFP/Gerard Julien

2. 185 centiméter magas.

3. A barátai Q-nak, vagy QT-nek szólítják.

4. Színész-zenész édesapja, Tony Tarantino révén olasz származású.

5. Az ír felmenőkkel bíró édesanyja pedig ápolónőként dolgozott, ami mindjárt más megvilágításba helyezi Daryl Hannah híres jelenetét a Kill Billből.

6. Mindössze 16 éves volt az édesanyja, amikor Quentin megszületett.

7. Négyéves korában költözött az akkor már elvált édesanyjával Los Angelesbe, azóta ott él.

8. Az összes általa rendezett mozifilmben játszik is, mindig valami apró mellékszerepben, sőt időnként csak hangként. Mint például az Aljas nyolcasban, ahol ő a film egy pontján váratlanul megszólaló narrátor.

9. Ötször jelölték Oscarra, és kétszer kapta meg, mindkét esetben a legjobb forgatókönyv díját (Django elszabadul, Ponyvaregény).

Tarantino Bruce Willisszel a Ponyvaregény forgatásán Forrás: AFP/Patrick Hertzog

10. A Grindhouse – Halálbiztos esetében ő volt a film operatőre is. Ez az egyetlen operatőri munkája máig.

12. Imádja az úgynevezett „mexikói felállást”, amikor kettőnél több szereplő szegez egyszerre pisztolyt egymásra, majdnem minden filmjében akad ilyen pillanat.

13. Lábfetisiszta, és ennek megfelelően a filmjeiben gyakran láthatunk közeliket meztelen női lábfejekről.

14. Minden filmjében legalább egy jelenet vendéglátóipari egységben játszódik.

15. A filmjeiben eleinte sosem használt hagyományos filmzenét, csupán általa válogatott dalokat. Később ezt variálni kezdte mások korábbi filmjeiből vett filmzenékkel, és most az Aljas nyolcasban először dolgozik eredeti filmzenével, amit Ennio Morricone szerzett a kedvéért.

16. Gyűjti az olyan társasjátékokat, amik régi tévésorozatok (Hazárd megye lordjai, A szupercsapat stb.) alapján készültek.

17. A következő tíz filmet nevezte meg kedvenceiként: A Jó, a Rossz és a Csúf; Rio Bravo; A taxisofőr; A pénteki barátnő; Mennydörgés; És mindenki nevetett; A nagy szökés; Carrie; Coffy; Tökéletlen idők; Hi Diddle Diddle; Five Fingers of Death.

Forrás: AFP/Angela Weiss

18. A legnagyobb kedvence rendezőként pedig Howard Hawks.

19. Filmgyártó cégét Jean-Luc Godard egyik rendezése, a Külön banda után nevezte el.

20. Egyik állandó színésze és barátja, Michael Madsen két gyerekének is ő a keresztapja.

21. Annak idején felajánlották neki a Men in Black és a Féktelenül rendezői székét is, de egyiket sem vállalta.

22. Ragaszkodik a hagyományos filmes nyersanyaghoz annak ellenére, hogy a karrierje kezdete óta szinte a teljes filmipar átállt a digitális technikára. Sőt az Aljas nyolcast olyan, extra szélesvásznú 70 mm-es filmformátumban forgatta le, amit évtizedek óta nem használt senki.

23. Az Aljas nyolcast a nyolcadik filmjének tartja, mivel a két Kill Billt egynek számolja. Rendszeresen tesz olyan nyilatkozatokat, hogy tíz film után vissza fog vonulni.

Tányérajkak, kopaszra borotvált fejek, nemiszerv-csonkítás, töltények a testenhttp://www.life.hu/kult/20160106-afrikai-eltunofelben-levo-torzsek-notagjainak-szimbolumai.htmlHogyan változnak a szépségideálok Afrikában? Balogh Boglárka újságíró a Törzsek és én című arcképsorozatában a rohamosan eltűnő kultúrákra, és azok egyedülálló értékeire próbálja felhívni a figyelmet. Kult--Maradj az eredetinél! Hét remake, aminek sosem szabadott volna elkészülniehttp://www.life.hu/kult/20151230-maradj-az-eredetinel-7-remake-aminek-sosem-szabadott-volna-elkeszulnie-kifulladasig-los-angelesben.htmlNoha üzletpolitikailag (és néha még esztétikailag is) érhető jelenség a régebbi filmek újrafeldolgozása, azért nagyon ritka az, amikor egy remake nem csak halványabb másolata lesz az eredetinek. Vannak viszont olyan esetek, amikor ennél is súlyosabb a helyzet, és minden szempontból gyalázatos a feldolgozás módja. Ebből mutatunk néhány kirívó példát, sajnos aktualitással. Kult--Titeket kérdeztünk a legemlékezetesebb karácsonyaitokról - Zsebkendőt elő, megható videó!http://www.life.hu/kult/20151214-legemlekezetesebb-karacsonyrol-ajandekokrol-kerdeztuk-az-utca-emberet.htmlA Life.hu riportere az utca emberét kérdezte: kinek mi volt élete legemlékezetesebb ajándéka? És ki hogyan ünnepli idén a karácsonyt? És egyáltalán: mi a legjobb dolog ebben az ünnepben? Meglepően őszinte, szívmelengető válaszok érkeztek! KultThinkstockEz a 7 leghíresebb karácsonyi filmhttp://www.life.hu/kult/20151223-ez-a-7-leghiresebb-karacsonyi-film.htmlCsillagszórózás, bejglizés, csendeséjezés, ajándékbontás, filmnézés indul: a karácsony általában a nagy közös otthoni mozizások ideje is. És vannak filmek, amik minden társuknál gyakrabban kerülnek elő ilyenkor, nyilván mert tudnak valamit. Megnéztük, mit is. Kult--Íme, a 10 kedvenc idézetünk Feldmár Andrástólhttp://www.life.hu/kult/20151217-feldmar-andras-pszichologus-idezetek-eletrol-szerelemrol-baratsagrol.htmlFeldmár András matematikus, pszichológus, pszichoterapeuta. Tevékenysége szemben áll a pszichiátria hagyományos útjaival: elítéli a diagnosztizálás széles körben elterjedt módszerét és az ezen alapuló terápiát, a betegségek és az emberek címkézését, a gyógyszeres kezelést, másfelől pedig nem kifogásolja az LSD szakértő felügyelettel történő, terápiás szempontból indokolt használatát. Most összegyűjtöttük azokat a gondolatait, amiket mi magunk a legmélyebb egyetértésben fogadtunk tőle. KultFotó: Polyák Attila - OrigoÍme, a szeretet ereje! Megható videóhttp://www.life.hu/kult/20151208-a-szeretet-jotekonysag-adakozas-erejerol-karacsonyrol-kerdeztuk-a-mikulasgyar-vendegeit-es-a-magyar.htmlMiért jó adni? Kinek érdemes? És miért van szükség arra, hogy minél több ember álljon egy-egy jó ügy mögé? Ezekről kérdeztük az idei Mikulásgyárban az adakozókat, illetve a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettesét, Nagy Gábort.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.