Szarvasbébi az igazi Martha szemszögéből: "obszcén, nőgyűlölő és hazug"

real Martha, Szarvasbébi, Fiona Harvey
Piers Morgan Uncensored/Youtube -
interjú Szarvasbébi (film) Richard Gadd Fiona Harvey
A nő csütörtökön este a Piers Morgan show-ban szólalt meg először a nyilvánosság előtt. Azt állítja, hogy a Szarvasbébi tönkretette az életét.

Csütörtök este adta első tévéinterjúját Fiona Harvey skót ügyvéd, akiről úgy tudni, a Szarvasbébi Marthájának ihletője volt. Bár az alkotók, köztük Richard Gadd arra kérték a rajongókat, hogy ne akarjanak utánajárni, ki az igazi Martha - aki elmondása szerint nem is hasonlít a széria szereplőjére - ugyanis nem ez, hanem a jelenség és a traumatizáltság bemutatása a lényeges, a nézők nem hagyták annyiban: a nő több halálos fenyegetést kapott. 

Szarvasbébi: Az "igazi Martha" Fiona Harvey kamerák elé állt.
Szarvasbébi: a Piers Morgan show-ban adott interjút az igazi Martha, Fiona Harvey
Forrás:  Piers Morgan Uncensored/Youtube

Ekkor Gadd Instagram-sztorit tett közzé, amelyben újra kérte a rajongóit, ne menjenek bele találgatásokba az igazi Martha kilétét illetően. Jessica Gunning, aki a szélsőségesen függő Marthát alakította minisorozatban úgy nyilatkozott a fenyegetések kapcsán: "Ez hatalmas szégyen, mert arról tanúskodik, hogy az emberek nem megfelelően nézték a sorozatot".

Most sokan kíváncsiak arra, hogy miért állt kamerák elé az 58 éves Fiona Harvey. A nő elmondta, hogy szeretne végetvetni a találgatásoknak mivel a Szarvasbébi megjelenésével élhetetlenek lettek a mindennapjai. 

A sorozat átvette az uralmat az életem felett: obszcénnek és nőgyűlölőnek tartom. Többször halálosan megfenyegettek, hívogattak, nem értem, hogy adhatnak hitelt valaminek, ami leginkább csak fikció

 - nyilatkozta. 

Harvey elmondta, hogy sem a Netflix, sem Gadd nem vette fel vele a kapcsolatot a Szarvasbébi  készítése során és azt is elmondta, hogy ő maga nem nézte meg a sorozatot. Hozzátette, jogi lépéseket tesz Gadd és a Netflix ellen, akik bár még nem reagáltak Harvey nyilatkozatára, már a szériában nyilvánvalóvá tették, hogy a sorozat valós eseményeken alapul: bizonyos szereplőket, neveket, eseményeket, helyszíneket és párbeszédeket azonban drámai céllal kitaláltak, átdolgoztak.

Az igaz történeten alapuló Szarvasbébi (eredeti címén: Baby Reindeer)  április 11-én debütált és az angol nyelvterületen szinte azonnal a toplista élére került, majd Magyarországon is jó ideig a legnézettebb Netflix-tartalom volt.
A Szarvasbébi alkotója és főszereplője Richard Gadd, aki életének traumáit dolgozza fel a minisorozatban. Donny Dunn a már nem is annyira kezdő, de nem is befutott humorista története, akinek élete teljesen felborul, amikor a bárba, ahol dolgozik betér egy magányos nő, ő pedig megsajnálja és meghívja egy teára. Martha (akit Jessica Gunning formál meg) onnantól kezdve rákattan a férfira, a megszállottja lesz és pokollá teszi az életét. 

Az interjújában Harvey azt megerősítette, hogy egy londoni bárban találkozott Gaddal, ám hozzátette, hogy az - a sztorival ellentétben -  nem kínálta meg egy csésze teával, mint ahogyan ő az előadásait se gúnyolta ki és se a barátnőjét, se a szüleit nem zaklatta. 

Ez a csomó valótlan részlet rágalmazás, tönkreteszi a karrieremet, az életemet: azért jöttem el ebbe a műsorba, hogy leszámoljak ezekkel. Nem vagyok zaklató és börtönben sem voltam 

- nyilatkozta.

Morgan kérdésére Harvey elmondta, hogy az igaz, hogy olykor küldött e-mailt Gaddnak, de soha nem írt neki sms-t és nem üzent neki a Facebookon sem, távoltartási végzés sem volt ellene. Bár Gadd korábban arról beszélt, mindig is empátiával viseltetett a zaklatója iránt, Fiona ezt cáfolta: „sosem éreztem, hogy valaha is megértett volna”. 

2024 - Baby Reindeer - TV Series, Szarvasbébi
Szarvasbébi: Fiona Harvey nem tagadja, egy bárban találkozott először Gaddal.
Forrás: Northfoto/ZUMAPRESS.com

Az online térben azonban nemcsak az igazi Martha után nyomoztak a nézők, arra is kiváncsiak votak, ki lehetett Donny korábbi, férfi zaklatója. Arra jutottak, hogy Dann Sean Foley brit színész, író és rendezőről formálta meg Darrient. Foley ezt követően bejegyzést tett közzé az X-en, arra kérte a a rendőrséget, hogy vizsgálja ki a nézők rágalmazó és fenyegető hozzászólásait.

 

Az utóbbi hetekben nem csupán a Szarvasbébi igaz története ment nagyot a Netflixen. Gadd minisorozatát a szintén valós eseményekből készült Az Asunta-ügy követte, amelyről itt írtunk

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.