Újra megnyitott Róma egyik leggyönyörűbb látványossága, a rózsakert: színváltós virágokat is megcsodálhatunk

Rome Rose Garden
NORTHFOTO/Xinhua News Agency / eyevine. All Rights Reserved. - Jin Yu Xinhua / eyevine
rózsa botanikai CIRCUS MAXIMUS kert Róma
A római botanikai gyűjteményben mintegy 1200 fajta rózsa látható

Visszatért a lehetőség, hogy a Rómába utazók újra megcsodálhassanak egy egyedülálló botanikai gyűjteményt, amely 1200 fajta rózsából áll. Az örök városban újra megnyílnak a Városi Rózsakert kapui.

Rome Rose Garden
A római rózsakertbe a belépés ingyenes és előzetes regisztráció sem szükséges
Forrás: NORTHFOTO/Xinhua News Agency / eyevine. All Rights Reserved.

A Római Városi Rózsakert gyűjteményébe a világ minden tájáról érkeznek a termesztett rózsák a Távol-Kelettől Dél-Afrikáig, Európától Amerikán keresztül Új-Zélandig. Vannak olyan ősfajok is, amelyek múltja 40 millió éves, de különlegességek is találhatók, mint a Mutabilis rózsa, amely öt nap alatt hétszer változtatja meg a színét.

A rózsakert, mely egyébként a Circus Maximus, Róma történelmi arénájának területén található, csak a tavaszi vagy őszi virágzási időszakban látogatható. Idén azonban április 21-étől június 16-áig minden nap nyitva tart a nagyközönség előtt. A belépés ingyenes és előzetes regisztráció sem szükséges - írja a Travelo

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.