Megjelentek a hangyák? Így űzheted el őket egyszerűen és gyorsan

Hangya
Shutterstock - Balkhi
trükk Morzsa útvonal liszt hangya
Ha kitavaszodik, a hangyák is megjelennek a konyhában, vizes helységekben. Így űzheted el őket!

Köztudott, hogy a közelgő eső kergeti be a házba a hangyákat, de ha jó idő ígérkezik, el is hagyják az otthonodat. Ám a széthagyott ételmaradék és morzsa szintén nagy csáberő számukra. Nem mindenki szereti a lakásában hemzsegő hangyákat, ezért összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy hogyan lehet elkergetni őket.  

  • Dörzsölj egy kis vazelint a repedésekbe és oda, ahonnan vonulni szoktak. Nem fognak tudni átmenni rajta.
  • Ha teljesen természetes megoldást keresel, akkor érdemes a konyha és a kamra polcainak a hátulját végigszórni egy sor liszttel. A hangyák garantáltan nem lépnek át a vonalon. Ugyanígy bárhol, ahol meglátod a hangyákat, bátran használd a lisztet a lakásban.
  • A citrom szuper erős, nemcsak a hangyák utálják, hanem a csótányok és a bolhák is. Facsard ki néhány citrom levét, majd töröld át vele az ajtóküszöböket és az ablakpárkányok környékét. Ezután szórj belőle minden lyukba és repedésbe, ahol a hangyák bejuthatnak. Végezetül rakj néhány apró citromhéj szeletet a kültéri bejárat környékére. Ha citromos vízzel mosod fel a padlót a kritikus helyeken, az is sokat segíthet.
  • A szódabikarbóna is jó megoldás: szórj egy keveset oda, ahol a hangyák vonulnak, és ahol bejutnak a lakásba. A probléma csak az, hogy ez nem elriasztja, hanem el is pusztítja őket - írja a Ripost.

További ötleteket olvashatsz a Life.hu-n: ez is egy egyszerű, olcsó, de hatásos módszer.

Kertészeti szakértő tippje: így szabadulhatsz meg a csigáktól örökre

A csigák gyakran a kertben található legproblémásabb kártevők közé tartoznak: íme, a kertészeti szakértő tippjei, hogy ne okozzanak többé fejfájást.


 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.