Lenyűgöző felvételeket készített a NASA új, csúcstechnológiás űrteleszkópja

Forrás: MTI/AP/Marcio Jose Sanchez -
felvételek NASA James Webb űrteleszkóp teleszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bámulatos felvételeket készített a NASA új, 10 milliárd dolláros űrteleszkópja. A méregdrága teleszkóp a Hubble utódjaként jött létre, és több évtizeden keresztül fejlesztették, hogy olyan oldalát mutassa meg az univerzumnak, amelyet még sosem láthattunk ezelőtt.

Kedden mutatta be a NASA a James Webb csúcsteleszkóp első képsorozatát, amelyek történelmi jelentősséggel bírnak. A méregdrága teleszkóp a Hubble utódjaként jött létre, és több évtizeden keresztül fejlesztették, hogy olyan oldalát mutassa meg az univerzumnak, amelyet még sosem láthattunk ezelőtt.

A NASA csillagászainak azonban szemet szúrt valami a WASP 96-b nevű óriásbolygón, ugyanis felhőket találtak az 1150 fényévnyire található égitesten.

Pasadena, 2022. július 12. A James Webb amerikai űrteleszkóp által készített kép a Carina csillagködről a NASA pasadenai Jet Propulsion Laboratóriumában 2022. július 12-én. Ez egyike a világegyetem múltját kutató űrtávcső első képeinek, amelyeket a NASA bemutat. MTI/AP/Marcio Jose Sanchez Forrás: MTI/AP/Marcio Jose Sanchez

Első alkalommal találtunk bizonyítékot felhők jelenlétére ennek az exobolygónak a légkörében, amely arra enged következtetni, hogy víz lehet a WASP 96-b felszínén

- írta Twitter-bejegyzésében a NASA.

A NASA 30 éven át fejlesztette a James Webb űrteleszkópot, és mintegy 10 milliárd dollárba került a megépítése - írja a Tények.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.