depresszió torna hajlékonyság nehéz időszak Keresztes Ildikó jóga sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az énekesnőt jógaórára invitáltuk, ahol tornászmúltjának köszönhetően tökéletesen kivitelezte az ászanákat.

Keresztes Ildit a gyakorlás után kifaggattam, hogy van mostanában, tud-e pihenni és kikapcsolódni a nyáron. A díva arról az időszakról is őszintén mesélt, amikor az intenzív, sportos életmód után nehéz volt a leállás.

Fotó: Adrián Zoltán/Origo

„Próbáltam már a jógát, és mindig el is határoztam, hogy járni fogok órákra, de az időbeosztásom olyan hektikus, hogy nem tudom beilleszteni a rendszerességet az életembe.

Nekem ez az életmód normális, de időnként másra vágyom.

Érdekelnek a keleti kultúrák és a jóga, hiszen a sport mindig fontos volt az életemben. Sajnos, ma már nem játszik szerepet a mindennapjaimban a rendszeres testmozgás” – kezdte Ildi, aki ennek ellenére remek formában van.

Fotó: Adrián Zoltán/Origo

„Az éneklés is kemény munka, amellett pedig egy-egy fellépésen a színpadot is felszántom, hiszen folyamatosan mozgok. Azért is izgat a jóga, mert a stresszes, pörgős életmódból ki tudnék szakadni és megnyugodni. Amikor időm engedi, lejárok egy fitneszterembe, és ott különböző órafajtákat kipróbálok. El is határoztam, hogy a jövő évtől megpróbálom jobban beosztani az időmet, mert kicsit szétestem, amit nem panaszként mondok, mert szeretem a munkám.

Lehetetlen, hogy egy évben egyszer ne tudjak két hétre elutazni nyaralni”

– magyarázta az énekesnő, és azt is hozzátette, pontosan érzi, mire lenne szüksége.

” Fotó: Adrián Zoltán/Origo

„Amikor stresszes vagyok, akkor a hátam, a derekam nagyon fáj, ezek a tünetek jelzik, hogy vissza kell vennem. A hátizmomat elhanyagoltam, ezért is estek jól a jógaórádon a nyújtások. Nagy szenvedélyem a masszázs, ha 24 órában lehetne masszázsszalonban ülni, azt sem bánnám. Úszni is szeretek, de kizárólag természetes vizekben. Mivel aktívan sportoltam, az ízületeim elhasználódtak, a térdemre nagyon kell vigyáznom.

Most felszaladt rám pár kiló, és nem érzem jól magam, mert rögtön jelzik az ízületeim, hogy terhelve vannak.

A színpadi mozgás mögött nagy meló van, és ott is jelentkezik, ha nem vagyok teljesen fitt” – mondta Ildi, akinek felüdülés volt a jógaóra.

” Fotó: Adrián Zoltán/Origo

„Nagyon jólesett, és ilyenkor érzem, mennyire be vagyok rozsdásodva. Amikor elkezdek intenzíven sportolni, egy hónap alatt nagyon jó formába tudom hozni magam. Hiszen az izmaimban megvannak az alapok.

Azok a sportolók, akik az élvonalban voltak, és hirtelen abbahagyják az edzéseket – mint ahogy ez évekkel ezelőtt nálam is történt –, hajlamosabbak a depresszióra, ezt saját magamon is tapasztaltam. Ha a szervezet hozzászokik a napi terheléshez, és ezt megvonják tőle, akkor azt a hiányt testileg-lelkileg megérzi az ember.

Volt kemény két évem emiatt, és nem azért, mert valami kellemetlen dolog történt az életemben,

hanem a sport megvonása miatt, nehéz volt az átállás” – magyarázta Ildi, akit arról is faggattam, mikor érzi a flow-t, a teljes egybeolvadást azzal, amit éppen végez.

” Fotó: Adrián Zoltán/Origo

„A flow-t simán zenei orgazmusnak szoktam hívni. Megéltem már olyan érzéseket, amit nem tudom, a színpadon kívül el lehet-e érni. Ezt nem lehet irányítani, nem élem meg minden alkalommal, de vannak olyan pillanatok, amikor teljesen belekerülök a dalba, a zenébe, ez egy leírhatatlan állapot. Emellett a másik, hatalmas flash számomra a tenger. Úgy érzem, hogy a nagy víz az női energia, amikor megy le a nap, és ülök szemben a tengerrel, hallgatom, a morajlása, a nyugalma és ereje az megint csak olyan érzést nyújt, amikor

megfogalmazódik bennem, hogy de jó élni, és ennél nincs boldogabb állapot”

– mosolygott Ildi, aki szakmailag is sok kihívás elé néz a következő fél évben.

Fotó: Adrián Zoltán/Origo

„A napokban adom le az új lemezt. Öt éve nem jelent meg albumom, de most eljött az idő. A lemez címe: Most, ami azt sugallja, hogy nagyon jól érzem magam, most minden kerek az életemben. A nőknek általában az a hibájuk, hogy a múltban és a jövőben élnek.

Elhatároztam, hogy megpróbálom magam átnevelni arra, hogy a jelenben jól érezzem magam.

Emellett továbbra is folytatódnak a színpadi munkák. A Turay Ida Színházban játszom az Edit Piaf életéről szóló darabot. Sok szép szerepet eljátszottam, de ez nagyon arcul ütött. Két dolog munkálkodik bennem, amit remekül bemutat a darab. Egyrészt, amikor tejesen magamba fordulok, melankólia, dráma, másrészről amikor az egekben szárnyalok – ez rám nagyon jellemző. Amit pedig még megemlítenék, hogy november 29-én, a Müpában lesz egy lemezbemutató koncertem.”

Így jógáznak a Life.hu-val a sztárok

Szekeres Nóri tökéletes jógaalkat, és ezt be is bizonyította nekünk. Som-Balogh Edina válláról hatalmas súlyok hullottak le. Marót Viki élete első jógaóráján remekül teljesített. Varga Izabellának katartikus élmény volt első jógaórája Vajna Timi hajlékonyabb, mint azt gondolnád róla. Apáti Bence, az Operaház magántáncosa azzal tisztelt meg, hogy életében először velem jógázott. Wolf Kati nagyon élvezte élete első jógaóráját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.