Négy lábbal és két gerinccel született egy gyerek

Forrás: NORTHFOTO -
operáció betegség ikrek baba szülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Parazita ikertestvére miatt született 4 lábbal és 2 gerinccel a kislány. Hosszú műtéten kellett átesnie.

Az elefántcsontparti kislány eredetileg nem egyedüli magzatként fejlődött az édesanyja méhében, ám az ikertestvére a terhesség első szakaszában visszamaradt a fejlődésben, ennek következtében életét vesztette.

Azonban a lábai és a gerincoszlopa összenőtt a kis Dominique testével, így lett a kislánynak 4 lába és 2 gerince. A gyermeket 10 hónapos korában Chicagoba szállították. Ott egy külön erre létrehozott orvoscsapat várta, hogy elvégezzék a 6 órás operációt.

A kis Dominique két gerinccel és négy lábbal született Forrás: NORTHFOTO

A sebészek nagy kockázatot vállaltak, ugyanis az idegi érintettséggel járó műtét akár bénulást is okozhatott volna, de szerencsére erre nem került sor. Március 8-án végezték el, majd Dominique 5 nappal később már el is hagyhatta a kórház épületét.

"Dominique esete a duplikált gerinc miatt volt veszélyes, összenőtt végtagokat viszonylag gyakrabban lát az ember sebészként" - mondta John Ruge idegsebész.

A nevelőszülőkkel élő kislány végre teljes életet élhet, és már senkinek nem kell attól tartania, hogy nem fog tudni beilleszkedni a társadalomba - írta meg a DailyMail.

A világ legkisebb embere 21 éves és mindössze 58 centiméter: Fotók!

Manpreet Singh már 21 éves, ám ránézésre inkább egy ráncos csecsemőre hasonlít. Kora ellenére mindössze 58 centiméter, és a súlya is megegyezik egy 6 hónapos kisbabáéval, így valószínűleg ő a világ legkisebb embere. Olvass tovább itt...
VV Leo a Sláger TV autóbalesetéről nyilatkozotthttp://www.life.hu/drlife/20170322-vv-leo-az-autobaleseterol-nyilatkozott.htmlForgatásról tartott hazafelé a Sláger TV stábja, köztük VV Leó is. Hátulról azonban beléjük csapódott egy autó, de szerencsésen megúszták a súlyos balesetet. Még Leó szerint is csoda, hogy élnek. Dr. Life--Híres modellek, akiket fogyatékosságuk tett gyönyörűvé és példaképpéhttp://www.life.hu/drlife/20170320-fogyatekos-modellek-koztuk-winnie-harlow-madeline-stuart-melanie-gaydos.htmlAz utóbbi években egyre inkább feloldódni látszik a divatipar tökéletességre való ádáz törekvése, ezáltal pedig egyre több különleges karakterű modell került a figyelem középpontjába, akik valamilyen testi vagy szellemi fogyatékossággal élnek együtt. Ők az élő példa arra, hogy a szépség és a tökéletesség relatív fogalom. Dr. Life--Szilágyi István csúnya sérülést szenvedett az arcánhttp://www.life.hu/drlife/20170322-szilagyi-istvan-komoly-monoklit-szerzett.htmlSzilágyi Istvánnak, vagy ahogy filmes szerepe után sokan ismerik, "Lópici Gáspárnak", egyre nehezebbek a mindennapjai: nem csak a szegénységgel és rossz egészségügyi állapotával kell megküzdenie, hanem az arcán éktelenkedő csúnya sérüléssel is. Dr. LifeOrigoCsuja Imre életveszélyben volt, lábon hordta ki az agyvérzésthttp://www.life.hu/drlife/20170322-csuja-imre-eletveszelyben-volt.htmlCsuja Imre őszintén nyilatkozott súlyos betegségéről, amit ő észre sem vett. Egy vizsgálaton derült ki, hogy agyvérzése van, amit lábon hordott ki. Dr. LifeFotó: Adrián Zoltán - OrigoElképesztő méretű cisztát operáltak ki egy nőből: Durva fotók!http://www.life.hu/drlife/20170321-oriasi-ciszta-nott-egy-no-hasaban.htmlA fiatal mexikói nő életét egy brutálisan nagyra nőtt ciszta nehezítette meg. Dr. Life--Katerina Graham kórházba került http://www.life.hu/drlife/20170320-katerina-graham-allitolag-drogfogyasztas-miatt-kerul-korhazba.htmlEgyelőre nem tudni, hogy pontosan miért került kórházba a színésznő, de bizonyos információk szerint drogfogyasztás áll a háttérben. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.