Beteg gyerekek fotóival vertek át 21 ezer embert: te köztük vagy?

Forrás: Thinkstock -
betegség átverés ügyészség gyerekek alapítvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két év alatt közel 21 ezer embertől csaknem 10 millió forintot csalt ki a saját maga által létrehozott alapítványon keresztül egy zalaegerszegi férfi. Üzletszerűen és jótékony célú adománygyűjtést színlelve elkövetett csalás miatt emeltek vádat ellene.

Az 50 éves zalaegerszegi L. József még 2001-ben, egy hajléktalan férfival létrehozatta az Életünkért és Gyermekeinkért Alapítványt, amely az önhibájukon kívül szociálisan hátrányos helyzetű családok és szívbeteg gyermekeket nevelő családok támogatását szolgálta volna.

Forrás: Thinkstock

Az alapítványt L. József képviselte, de a Zalaegerszegi Járásbíróság 2013-ban három évre eltiltotta attól, hogy társadalmi szervezet, alapítvány, közhasznú szervezet, civil szervezet vezetője legyen, eltiltása ellenére azonban továbbra is maga irányította az alapítványát, és kezelte az oda befolyó pénzeket. Megbízottai több dunántúli városban gyűjtöttek adományokat úgy, hogy beteg gyerekek fényképét mutogatták, és azt állították, hogy a pénzadományokat közvetlenül nekik juttatják el.

Forrás: Image Source/Image Source/Charles Gullung/Charles Gullung

Az ügyészség megállapítása szerint 2014-ben az alapítványhoz összesen csaknem 7,9 millió forint adomány folyt be, de L. József ebből mindössze 175 ezer forintot fizetett ki támogatásként két családnak.

A bevétel többi részét az adománygyűjtők munkájának díjazására, az alapítvány fenntartási költségeire, illetve saját céljaira fordította. A férfi 2014-ben és 2015-ben összesen közel 21 ezer embertől 9,6 millió forintot csalt ki adományként.

Szülő férfi, gyermekterhesség és béranyaság – A világ legfurább szülési történeteihttp://www.life.hu/drlife/20160524-szules-guiness-rekord-fiatal-beranya-oteves-kislany-szul.htmlHa valaki gyermeket akar, miért állna az útjába az, hogy férfiként él, hiszen nőnek született? Miért szeret valaki egymás után tizenkétszer szülni, és hogy képes egy gyerek babát világra hozni? Sokszor hallunk, érzékelünk a környezetünkben terhességről szóló sztorikat, ám garantáltan egyik sem végződött úgy, mint az alábbi történetek. Dr. LifeOrigoNovák Angéla őszintén mesélt a férfiból nővé válásárólhttp://www.life.hu/drlife/20160524-novak-angela-barmennyi-penzt-hajlando-aldozni-arra-hogy-nokent-jol-erezze-magat-a-boreben.htmlNovák Angéla a Celeb vagyok, ments ki innen! férfiből nővé operált egykori szereplője tizennégy éve kezdte meg nemi átalakító műtéteinek sorát, és végre nőként éli az életét. Elmondása szerint például a hormonok, amiket szednie kell, nem is kerülnek olyan sokba. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoMűteni kell a magyar focilegendát, Mészöly Kálmánthttp://www.life.hu/drlife/20160524-muteni-kell-a-magyar-focilegendat-meszoly-kalmant.htmlMúlt héten került kórházba Mészöly Kálmán, most pedig az is kiderült, hogy műteni kell a magyar focilegendát. Dr. Life--Szívmelengető! Beteg gyerekeket "tetovál" a művészhttp://www.life.hu/drlife/20160524-beteg-gyerekekre-tetoval-az-uj-zelandi-muvesz-hogy-novelje-onbizalmukat.htmlA különböző betegségekkel küzdő kicsikre rajzol mintákat az új-zélandi művész, hogy növelje önbizalmukat. Az esti zuhannyal természetesen lejön, de egészen addig igazi nagymenőknek érezhetik magukat a gyerekek. Dr. LifeOrigoA sokoldalú hialuronsav – Nemcsak szépít, de mozgásban is tart http://www.life.hu/drlife/20160523-hialuronsav-jot-tesz-a-szepsegunknek-es-az-egeszsegunknek.htmlA hialuronsav legtöbbször akkor jön velünk szembe, amikor a szépségről esik szó. De mi a helyzet a belsőnkkel, hogyan segít minket ez az anyag a hatékonyabb mozgásban? Most kiderül! Dr. Life--Calvin Harris szerencsés, hogy karcolásokkal megúszta a horrorbalesetethttp://www.life.hu/drlife/20160523-calvin-harris-konnyebb-serulessel-uszta-meg-az-autobalesetet-szerencses.htmlNapvilágra kerültek a híres DJ hétvégi autóbalesetéről készült fotók. Calvin Harrist is kórházba szállították, de szerencsés, hogy nem lett súlyosabb baja. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.