Három gyerek, egy férj és rengeteg humor: betekintés Petrik Csenge tiktoker igazi életébe

Petrik Csenge és kedves férje.
karrier a neten A hét embere Petrik Csenge interjú TikTok
Hogyan lehet egyszerre három gyermeket nevelni, kiegyensúlyozott házasságban élni, és közben a virtuális életben is helytállni tiktokkerként? A Life.hu Petrik Csengével beszélgetett, aki mindebben profi.

A fiatal, három gyermekes édesanya 2022-ben kezdte el tiktokker tevékenységét hobbi szinten. Azt mondja, a gyermekágyi depresszióból való kilábalás, és férje támogató hozzáállása segítette őt abban, hogy megmutassa magát a nagyvilágnak. Ma már több, mint 204.000 lelkes követővel rendelkezik, akiknek a saját, kiegyensúlyozott házasságról, és a szülő-gyermek kapcsolatokról mesél videóiban, némi humorral fűszerezve.

– Hogyan és miért kezdtél el tiktokozni? 

– A férjem volt a legnagyobb motiváló erő. Ő az elsőszámú rajongóm és a támaszom is. Párkapcsolatunk legelején szinte azonnal várandós lettem, ennek már hat éve. Azóta három csodás gyermek édesanyja lehetek, amiért nagyon hálás vagyok. Ugyanakkor könnyen bele lehet fásulni a mindennapokba, főleg fiatal anyukaként. Az első gyermekem megszületése után azt éreztem, hogy sehol nem találom a helyem. Nem volt semmilyen hobbim, a barátaimra nem nagyon volt időm anyai teendőim mellett, egyszóval elért a gyermekágyi depresszió. A férjem próbált nekem irányt mutatni, mert nem tudtam, hogyan jutok ki a lelki válságból.

Csupán a cél lebegett előttem: muszáj visszatérnem az életbe, különben a család széthullik. 

Egyik nap Bence – a férjem – szórakozás céljából letöltötte a TikTok alkalmazást. Ahogy pörgette egymás után a videókat, eszébe jutott, hogy mennyire aktív, nagyhangú és őszinte nő vagyok, s azt mondta, a kreativitásomnak köszönhetően biztosan sokan érdeklődnének a tartalmaim iránt. Ráadásul édesapám színész, ezáltal mindig is rendelkeztem szereplési vággyal. Szerencsére hallgattam rá, és elkezdtem foglalkozni a témával. Igen hamar rájöttem, hogy a felvételek elkészítése és a vágások mind időigényes tevékenységek, azonban végre találtam egy olyan elfoglaltságot, ami kihúzott az akkori rossz állapotomból.

A képen Petrik Csenge látható, aki igyekszik kiegyensúlyozott családi életet élni a TikTokos szereplése mellett.
A képen Petrik Csenge látható, aki igyekszik kiegyensúlyozott családi életet élni a TikTokos szereplése mellett.

– Hogyan ismerkedtetek meg a férjeddel?

– A mi történetünk egyszerre romantikus, de visszás is. Megismerkedésünkkor már három éve párkapcsolatban éltem, de nem volta boldog, ezt akkor persze fiatal fejjel még nem fogtam fel. Épp munkahelyet váltottam, ott ismerkedtem meg Bencével. Ő volt a mentorom, aki segített a betanulási folyamatokban.

Először nem kedvelt a harsányságom, a karakán és extrovertált személyiségem miatt, de hamar rájött, hogy mindezek mögött egy érzelmes és megértő nő áll, akivel bármit megoszthat. Ahogyan ő szokta mondani: ’’én voltam a fény, aki színt vitt az életébe.”

Egy idő után csak azt vettük észre, hogy állandóan beszélgetünk, egyszer csak teljesen egymásba szerettünk. Persze semmilyen kapcsolat, sem érintés nem volt közöttünk, amíg én nem léptem ki az akkori kapcsolatomból. A szerelem azonban győzedelmeskedett, így a szakítást követően rövidesen már egy párt alkottunk. Hamar várandós lettem, és a család azóta is a legnagyobb boldogságot jelenti nekem. 

Ahogyan mi szoktuk mondani: minden gyermek után még jobban szerelmesek lettünk egymásba! A megismerkedésünk után voltak köztünk konfliktusok, de azóta szerencsére ezeket el tudtuk rendezni. A lelki kapcsolatunk sokkal erősebb, mint a fizikai, éppen ezért tudunk párként jól funkcionálni. 

– A gyerekekre rátérve: van bevált nevelési módszered? Ki mi a feladata otthon?

– Bencével mindketten másmilyen családból származunk. Voltak szokásaink, amiket nem szerettünk volna elhagyni, persze, semmit nem erőszakoltunk rá a másik félre. Szerettem volna, hogy igazi családként működjünk, ezért igyekeztünk mindketten elvárások nélkül fordulni a másik felé. Nem akartunk mikrosértődéseket, kimondatlan lelki fájdalmakat cipelni, ezért próbáltunk mindent megbeszélni egymással. Egy példát mondanék: mindkettőnk tudja, melyik háztartási munkát szereti a másik, és mik azok az elvégzendő feladatok, amiket kevésbé kedvelünk. Ezek alapján nincsen konkrét felosztás, csupán kiegészítjük egymást.

Egyetlen aranyszabályunk van: folyamatosan figyeljük és támogatjuk a másikat. Ha egyikőnk beteg, vagy érzelmileg nem stabil, akkor a másik fél átveszi a feladatok nagy részét, segítve ezzel a felépülést. Mindketten szó nélkül cselekszünk, mert szeretjük egymást, talán ez a kulcs. Nem kell könyörögni soha semmiért.

Petrik Csenge, TikTokker.
 

– Volt-e mélypont a házasságotokban, amikor azt érezted, hogy nincs kiút?

– Igen, volt. Kapcsolatunk második évében egy nem várt, külső behatás ért minket. Egyikőnk sem volt felkészülve lelkileg, nem is tudtuk, merre tovább. Nem harmadik fél, nincs szó semmilyen megcsalásról. Úgy éreztem, hogy mérlegelnem kell, van-e annyira súlyos ez a dolog, hogy többé sem testileg, sem pedig lelkileg ne tudjak kapcsolódni a férjemhez. Tekintve, hogy nem párkapcsolati szempontból sérültem, egy hetes mérlegelés után úgy döntöttem, hogy túlságosan szeretem őt ahhoz, hogy elengedjem. Utólag nagyon is jól tettem! 

– Különböző élethelyzetet osztasz meg a követőiddel, és tanácsokat is adsz nekik. Szerinted szerencsés-e megmutatni a családi életet egy közösségi platformon?

– A valódiság egy kincs, én ezt képviselem!

Sok mindent megosztok a TikTokon, de meghúzok egy határt. Tudom, hogy a feldolgozott témáim megosztók lehetnek, ugyanakkor nem hiszek abban, hogy le kell tiltani a kommenteket. Ameddig a saját határaimon belül mozgok, számomra nem jelent ez kényelmetlenséget. Sajnos nagyon sok tökéletesnek tűnő influenszer létezik manapság, akiknek nem makulátlan az életük, csak ezt elfelejtik megmutatni a nagyvilágnak. Én nagyon őszinte ember vagyok, aki kimondja, amit gondol –  persze nem másokat megsértve. A családi életünk részeinek megmutatása közös döntés. Amennyiben az egyik fél nem szeretne részt venni egy-egy videóban, vagy nem akarja, hogy feldolgozzunk egy-egy témát, azonnal elengedjük az ötletet. Nem vagyok családterapeuta, sem pedig szakorvos, csupán egy nő, aki szeretne megmutatni a valódi életet.

@petrikcsenge 20:30-40-kor várunk titeket élőben! 💥 Senki ne vegye zokon, aki esetleg csinál olyanokat, amiket esetlegesen említek. A videó kizárólag egy kis humor, vicc, nevetés gyanánt készült! 😊🫶🏻 #petrikcsenge #nekedbe #nálunk #házasság #gyerekek ♬ Funny Background - Stefani

Nem szégyen olykor-olykor mirelit ételt készíteni, vagy smink nélkül kimenni az utcára egy rosszabb napon. Ilyenkor is emberek vagyunk, nem pedig szörnyetegek. 

Azt tapasztalom, hogy sajnos sok családból hiányzik az őszinteség. Nincsenek kimondott érzések, csak magunkban tartott mondatok, amik emésztik a lelket. Nem szégyen megmutatni, milyenek vagyunk igazából. Emellett pedig szeretném feldobni az emberek napját egy kis humorral, és ha csak egyetlen felhasználóhoz is elérnek a videóim, nagyon boldog vagyok! 

– Szerencsés-e megmutatni a gyerekeket a virtuális térben?

– Nem tartom jó ötletnek! Közszereplőként semmiképp nem szerencsés egy ártatlan és kiszolgáltatott kisgyermeket megmutatni a nagyvilágnak.

Soha nem törtem pálcát senki fölött ebben a témában, csupán megvan a véleményem, amit szívesen megosztok bárkivel. Sokszor hibáztam én is. Nem tudtam, mit mutassak meg, mit nem. De senki sem hibátlan, és ez így jó.

– Mit gondolsz, van titka a jó házasságnak? Ha igen, kérlek oszd meg velünk!

– Azt gondolom, hogy egy házasságban nem az együtt töltött idő számít. Leélhetünk egymás mellett boldogtalanul harminc évet, ugyanakkor kettőt is boldogan. Nyitottnak kell lennünk az esetleges új szokások iránt a harmónia kialakítása és fenntartása érdekében. Nyitott szemmel és füllel járni azért, hogy a párunk mindig menedéket találjon mellettünk. Ne elvárások alapján szeressünk valakit, hanem önmagáért! Ha kiválasztottuk a számunkra ideálisnak vélt partnert, ne kényszerítsük rá a saját akaratunkat, ehelyett próbáljuk meg megérteni azt, ő hogyan látja a világot. Elvárások helyett megértést és odafigyelést tanúsítani a legnagyobb dolog, ami egy házasságban megtörténhet.

@petrikcsenge Replying to @szabcikovacs Nektek volt már vízválasztó helyzet a kapcsolatotokban? #petrikcsenge #nekedbe ♬ original sound - Petrik Csenge

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.