Megbarnul, megfonnyad és a kukában végzi a saláta? Ezzel a tárolási trükkel hetekig friss marad

Forrás: Shutterstock/Onchira Wongsiri -
trükk megfonnyad megbarnul tárolás saláta
A fejes saláta tápláló, egészséges és sokoldalú, de gyakran nem tudjuk felhasználni az egész fejet. Azért, hogy tovább kitartson ez a zöldség, kövessük az alábbi tárolási trükköt. 

A szupermarketben megvásárolt saláták csak rövid ideig tarthatók el, felbontás után pedig hajlamosak megbarnulni és megfonnyadni. Sokszor előfordul, hogy egyszerre nem tudjuk felhasználni a teljes mennyiséget, a maradék pedig gyorsan lejár, ezért sajnos a kukában végzi. De akkor sem halogathatjuk sokáig az elfogyasztását, ha nem bontottuk fel: néhány napon belül a zacskóban is megbarnul, ha egész fejről van szó, akkor pedig elkezd fonnyadni.

A saláták sokszor végzik a kukában Forrás: Shutterstock/Onchira Wongsiri

Vannak azonban olyan trükkök, amikkel tovább frissek maradnak ezek az egészséges levelek. Ehhez azonban egyből meg kell szabadítani a salátákat a zacskótól vagy fóliától. Ezért is jobb, ha már eleve olyan salátát veszünk, ami nincs becsomagolva.

A saláták tárolásához használjunk tartós, többször felhasználható, zárható zacskót, amit ki kell bélelnünk papírtörlővel.

A salátákat fel kell aprítani, meg kell mosni, majd meg kell szárítani. Ezután tehetjük el a zacskóba, de fontos, hogy a saláták tetejére is tegyünk papírtörlőt. Ezután préseljük ki az összes levegőt, majd zárjuk le. Az így tárolt saláták sokáig frissek és ropogósak maradnak - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.