Kerüld el a januári szorongást: egy boldogságszakértő megosztotta a legjobb tippeket

januári szorongás lehangoltság újév boldogságszakértő
Elmúltak az ünnepek, újra a szürke hétköznapok forgatagában próbálunk egyensúlyozni. A január az a hónap, amikor a leginkább lehangoltak, szomorúak az emberek. Egy boldogságszakértő elárulta, hogy a hideg időjárás ellenére, hogyan tudjuk kezelni a szomorú érzéseket, gondolatokat. 

Donna Easton boldogságszakértő elmondta, hogy az év eleji lehangoltság teljesen normális. Az év végi rohanás, ünnepi forgatag után kicsit sivárnak, semmitmondónak hat az év eleje. Az első, amit tehetünk, hogy elfogadjuk ezt az állapotot és nem ostorozzuk magunkat amiatt, amit érzünk.

A szakértő szerint az újévi fogadalmakra sem szabad rágörcsölni, ahelyett, hogy listát írnánk, inkább egy új fejezetként, tiszta lapként gondoljunk az új évre - írja az Express.

Kerüld el a januári szorongást: egy boldogságszakértő megosztotta a legjobb tippeket Forrás: Shutterstock

„A január olyan, mintha új fejezet kezdődne, és újraindulna az élet. A kedvenc dalaimat hallgatom, dalaimmal lebontom a karácsonyi dekorációkat, kitakarítom az otthonomat, fontos dátumokat írok az új naptáramba, és hálás vagyok, hogy a tél időt adott arra, hogy leselkedjek, és megtegyem azokat a dolgokat, amelyek felkészítenek az előttem álló évre" - tette hozzá Easton.

Ezen felül vannak más életmódbeli változtatások, amelyek segíthetnek a hangulatjavításban:

  • A rendszeres testmozgás az egyik leghatékonyabb módja a jó közérzet javításának. Egy gyors séta a barátokkal friss levegőt biztosít, és beindítja az endorfinok felszabadulását, elősegítve a pozitív hangulatot.
  • A megfelelő étrend betartása kulcsfontosságú a hangulatszabályozás szempontjából, mivel a rossz táplálkozási szokások túlevéshez vagy alulevéshez vezethetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.