Íme egy egyszerű trükk, amivel megmentheted az elszakadt alufólia-tekercset - Videó

trükk magazin alufólia tekercs
Biztosan sokunknak meggyűlt már többször a baja az alufólia tekerccsel, amivel nagyon óvatosan kell bánni, egy határozott mozdulat és könnyen el is szakadhat. Ilyenkor a legtöbben nem bíbelődnek vele tovább, hanem kidobják a kukába. Azonban ennél van jobb megoldás, mutatjuk, hogy mi az. 

Szinte alig találunk olyan háztartást, ahol ne használnának alufóliát. Ha húst vagy bármilyen zöldséget sütünk, általában a sütés első fázisában letakarjuk alufóliával, hogy a lehető legpuhább és legszaftosabb legyen. De a munkába, iskolába, kirándulásra csomagolt szedvicseket is a legtöbben alufóliába csomagoljuk. Óriási segítség a konyhában, mindaddig, amíg egy óvatlan mozdulat következtében el nem szakítjuk a tekercs egy részét, amiután nehezen vagy egyáltalán nem tudjuk már megmenteni az alufóliát.

Te tudtad?

Szinte alig találunk olyan háztartást, ahol ne használnának alufóliát. Ám bizonyára kevesek fejében fordul meg, hogy vajon helyesen használjuk-e. Tom Kerridge séf elárulta, hogyan kell helyesen használni az alufóliát

Íme azonban egy egyszerű trükk, amivel könnyedén megmenthetjük az alufólia-tekercset:

A TikTokra került fel egy szuper videó, amelyben láthathó, hogy sem kés, sem olló nem kell a probléma megoldásához.

A feladat pusztán annyi, hogy le kell tépni egy kis darab alufóliát vagy használjuk a már leszakadt darabokat és gyűrjük egy gombóccá. Ezt a galacsint óvatosan dörzsöljük a leragadt részhez, amíg fel nem szedi a problémás alufóliacsíkokat.

Vigyázzunk arra, hogy ne dörzsöljük túl erősen, nehogy az egészet átszakítsuk. Ha sikerült ledörzsölni a letapadt részt, akkor utána már egyben ki lehet tekerni az alufóliát - írja a Mindmegette.

@robbiebell8 Best kitchen hack ever by my boy Shaun Hurrell @barriocomida one of the UK’s best chefs. #kitchenhack#cookinghack#foodhack♬ original sound - Robbie Bell

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.